Ricardo Sint Nicolaas verslaat Zeeuwen in Halve van Westenschouwen

Ricardo Sint Nicolaas heeft de Halve van Westenschouwen gewonnen. De atleet uit Oude Tonge was in en rond Burgh-Haamstede te sterk voor Martijn de Kok uit Heinkenszand en Erwin Harmes uit Middelburg. Ada Geuze uit Middelburg won bij de vrouwen.
Hardlopen Erwin Harmes
Erwin Harmes na de finish van de Hardloop3daagse (archieffoto) © Omroep Zeeland
Sint Nicolaas won de wedstrijd met grote overmacht. Op de streep had de Zuid-Hollander een voorsprong van vijf minuten op De Kok. Een half minuutje achter De Kok kwam Harmes als derde over de finish.

Mannen, 21 km

1. Ricardo Sint Nicolaas Oude Tonge 1:11.54'
2. Martijn de Kok Heinkenszand 1:17.23'
3. Erwin Harmes Middelburg 1:17.58'
Bij de dames was Geuze met afstand de snelste atlete. De Middelburgse kwam bijna drie minuten eerder binnen dan haar concurrenten. In de strijd om de tweede plaats won Loura Kleinepier uit Middelburg het sprintje van Leonie Ton uit Wissenkerke.

Vrouwen, 21 km

1. Ada Geuze Middelburg 1:29.50'
2. Loura Kleinepier Middelburg 1:32.43'
3. Leonie Ton Wissenkerke 1:32.44'

Hardloop3Daagse

De Halve van Westenschouwen gold als tweede etappe van de Hardloop3Daagse. Sint Nicolaas en De Kok doen niet aan de driedaagse mee waardoor Harmes de overwinning in die tweede etappe pakte. In het tussenklassement pakte Harmes de leiding daarmee over van Frederik Saman, die Harmes vrijdag in de eerste etappe te snel af was geweest. Bij de dames greep Amber Bongertman de macht. De Brabantse werd net als vrijdag tweede en is nu de lijstaanvoerder. Zondag wordt in Vlissingen de laatste etappe gelopen.