Klinkende zege op koploper voor GOES

GOES heeft de eerste overwinning van het seizoen in de Vierde Divisie A te pakken. Op het eigen sportpark het Schenge werd Nieuwenhoorn verslagen met 4-0. Erwin Franse scoorde twee keer, Wout den Engelsman en Timo Lijbers zorgden voor de overige twee doelpunten.
Samenvatting GOES - Nieuwenhoorn (4-0)
In de derde minuut kwam Frank de Regt oog in oog met GOES-doelman Matthew Lentink, maar hij schoot rakelings over. Ruim vijf minuten later lag het spel stil na een botsing tussen een speler van Nieuwenhoorn en GOES. Het duurde tot halverwege de eerste helft toen Franse GOES op voorsprong zette. Na een fraaie solo van net buiten de zestien schoot hij knap raak: 1-0. GOES kreeg vijf minuten later de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Timo Lijbers mikte op de paal.

GOES loopt uit na rust

Tien minuten na rust was het opnieuw Franse die scoorde. Hij werd diep gestuurd, terwijl de keeper ver zijn doel was uitgekomen. Franse kon de bal langs de keeper in het doel tikken. De net na het doelpunt ingevallen Rayleigh Doesburg kreeg gelijk een kans maar zijn bal werd tot hoekschop verwerkt. Uit de daaropvolgende corner werd alsnog de 3-0 gescoord. Verdediger Den Engelsman tekende met een schitterende halve omhaal uit een voorzet van Tim de Winter voor de treffer. GOES. Het slotakkoord was voor de uitblinkende Lijbers. De middenvelder tekende na een solo voor de eindstand: 4-0.
Erwin Franse
Erwin Franse scoorde twee keer voor GOES (archief) © René van der Vliet
Nieuwenhoorn eindigde de wedstrijd met tien man nadat Delano à Cohen zijn tweede gele kaart kreeg na een elleboogstoot in het gezicht van de ingevallen Mitchell de Nooijer van GOES.

In de stand is GOES nu opgeklommen naar de zesde plaats met vijf punten uit drie wedstrijden.