Tweede nederlaag op rij voor korfballers TOP Arnemuiden

TOP Arnemuiden heeft voor de tweede week op rij een nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij KZ/Thermo4U in Koog aan de Zaan verloor de Walcherse ploeg met 15-13. Daardoor staat TOP nog altijd met lege handen in de Ereklasse.
korfbal-top-arnemuiden-2022
TOP Arnemuiden lijdt tweede nederlaag van het seizoen (archieffoto) © Wim Bil
Na het verlies tegen KCC van vorige week ging het team van Edwin Coppoolse voor een beter resultaat. Vanaf de start hielden beide teams elkaar in evenwicht. TOP pakte als eerste het initiatief en kwam op een 2-4 voorsprong door treffers van Anita de Ridder en Floris Maljers. KZ wist de schade te repareren en tot aan de rust was het stuivertje wisselen. Met een ruststand van 8-8 maakten TOP en KZ zich op voor een spannende tweede helft.

TOP krijgt vier treffers op rij om de oren

Anita de Ridder bracht TOP met haar derde treffer van de middag nog op voorsprong, maar het was de thuisploeg die het initiatief overnam. Door vier treffers achter elkaar werd het 12-9. TOP knokte zich nog terug naar 14-13, maar verder kwamen de Zeeuwse korfballers niet. Een late treffer van KZ besliste uiteindelijk de wedstrijd definitief.