Oemoemenoe begint ondanks krappe selectie met zege

Oemoemenoe is het nieuwe rugbyseizoen in de eerste klasse goed begonnen. De ploeg uit Middelburg, die vorig jaar degradeerde uit de ereklasse, was in de eerste wedstrijd met 10-26 te sterk voor mededegradant The Bassets uit Sassenheim.
Oemoemenoe verliest van The Dukes (archieffoto)
Oemoemenoe versloeg The Bassets (archieffoto) © Orange Pictures
Ondanks een krappe selectie - de Middelburgers reisden met maar twee reserves af naar Zuid-Holland - begon Oemoemenoe goed aan de wedstrijd. De regen van de laatste dagen maakte het veld glibberig en daar ging de ploeg van de nieuwe trainer Phil Leck het beste mee om. Oemoemenoe nam vroeg de leiding en gaf die niet uit handen. The Bassets hield de wedstrijd lang spannend, maar in de tweede helft trok Oemoemenoe de winst over de streep. In totaal scoorde de ploeg uit Middelburg vier try's, eerlijk verdeeld over Yedney America en Joey Luitwieler.

Tevreden trainer

De nieuwe trainer was achteraf tevreden over het vertoonde spel. "Vorig jaar verloor Oemoemenoe heel vaak, dat gaat ook in de hoofden van spelers zitten. Gelukkig gooiden ze dat vandaag van zich af en lieten ze zien waar we in de voorbereiding aan hebben gewerkt. Vooral op dode spelmomenten waren we erg goed, dat was mooi om in de wedstrijd terug te zien."
Volgende week speelt de ploeg van Leck de eerste thuiswedstrijd. Rotterdam Students komt dan op bezoek in Middelburg.