Uitslagen amateurvoetbal dinsdag 20 september

Hoek heeft zich door een daverende bekerstunt in Bunschoten-Spakenburg geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. In de districtsbeker werd er ook door een aantal andere Zeeuwse ploegen gevoetbald. Tholense Boys maakte precies genoeg goals tegen Stavenisse en gaat door naar de knock-out fase.
Beeld uit een eerdere wedstrijd van Zeelandia Middelburg - archief
Beeld uit een eerdere wedstrijd van Zeelandia Middelburg - archief © Omroep Zeeland
Het Hoek van Björn De Neve moest na in de eerste voorronde te hebben gewonnen van JOS Watergraafsmeer op bezoek bij Tweede Divisionist IJsselmeervogels. Op papier een lastig affiche, maar de Zeeuws-Vlamingen sleepten er een verlenging uit en omdat ook daarin niet werd gescoord, moesten penalty's uitkomst bieden. Daarin was er een heldenrol voor de uitblinkende goalie Lars Knipping en de jarige Gertjan Martens, die de beslissende strafschop binnenschoot.
In de poules van Groep 2 van de districtsbeker plaatst alleen de winnaar zich voor de volgende ronde. Zeelandia Middelburg moest winnen op bezoek bij SKNWK. Nadat de Walcherse ploeg al na twee minuten op voorsprong was gekomen via Dennis Kovacevic werd het uiteindelijk 3-0.
In Poule 5 maakte VC Vlissingen er tegen Rillandia een doelpuntenfestijn van. Voor rust noteerde Khalid el Hattach al een hattrick en daarna maakte zijn ploeg er nog vijf: 8-0. Dankzij de achtklapper gaat VC Vlissingen door naar de knock-out fase.
Tholense Boys had om door te gaan in Poule 13 veel goals nodig tegen Stavenisse en maakte er precies genoeg: 8-0. Daardoor komt Tholense Boys zowel in puntenaantal als doelsaldo op gelijke hoogte met Vrederust, maar bekert het door dankzij een beter onderling resultaat.
Buiten de provincie slaagde trainer Ruud Pennings uit Vlissingen erin RBC uit Roosendaal naar de knock-out fase van de districtsbeker te loodsen. Zijn ploeg versloeg Gastel met 3-0 en is daardoor groepswinnaar in Poule 4 van Groep 1.

Uitslagen

Groep 2
Poule 1
SKNWK - Zeelandia Middelburg 0-3
Poule 4
MZVC - FC De Westhoek'20 3-2
Poule 5
VC Vlissingen - Rillandia 8-0
Poule 13
Stavenisse - Tholense Boys 0-8
Poule 21
Smerdiek - SPS 1-2