Groene Ster wint van Volendam en houdt de koplopers in zicht

De zaalvoetballers van Groene Ster hebben de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Sporthal Baskensburg was de Vlissingse ploeg met 6-4 te sterk voor Volendam. Door de overwinning houdt Groene Ster de koplopers in de Eredivisie in het vizier.
Zaalvoetbal Groene Ster Hicham Bouzambou
Hicham Bouzambou maakt de 1-0 voor Groene Ster tegen Volendam © Paul ten Hacken
Via Hicham Bouzambou en Khalid El Hattsch liep Groene Ster in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong, maar uit een tien metertrap maakte Volendam nog voor rust de aansluitingstreffer. Na de hervatting kwamen de bezoekers langszij. Een spannend tweede gedeelte van de wedstrijd leek aanstaande maar Groene Ster stelde orde op zaken. De broers Nabil en Imad Azzanagui scoorden ieder twee keer en bij een 6-2 stand was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase scoorde Volendam nog twee keer, maar de zege kwam voor Groene Ster niet meer in gevaar.

Oud-trainer

Na het 7-7 gelijke spel tegen Leekster Eagles op de eerste speeldag boekte Groene Ster zo de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Het was de tweede zege op rij na de winst op promovendus VNS United. Na drie duels staat de Vlissingse formatie vierde in de Eredivisie, twee punten achter de drie koplopers. Volgende week speelt Groene Ster de topper tegen Tigers Roermond, de club van oud-trainer Hicham Benhammou en oud-speler Youssef Ben Sellam.