TOP knokt zich in Arnhem naar eerste overwinning van het seizoen

De korfballers van TOP uit Arnemuiden hebben de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij Oost-Arnhem keek de ploeg van Edwin Coppoolse 55 minuten tegen een achterstand aan, maar won het uiteindelijk met 14-15. TOP doet daarmee de laatste plaats over aan de ploeg uit Gelderland.
korfbal-top-arnemuiden-2022
TOP Arnemuiden boekte na twee nederlagen de eerste competitiezege (archieffoto) © Wim Bil
Vanaf de start liep TOP in Arnhem achter de feiten aan. Nog binnen de halve minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Oost-Arnhem liep uit naar 3-0 en had ook bij rust een marge van drie te pakken: 9-6. In de tweede helft liep Oost-Arnhem weg bij de ploeg uit Arnemuiden. Via drie snelle treffers werd het 11-7 en leek een nieuwe nederlaag voor TOP aanstaande. Halverwege het tweede bedrijf wees bij een 13-9 tussenstand nog altijd niets op een overwinning voor de bezoekers.

Spannende slotfase

Via twee treffers van Jurgen Janze en eentje van Floris Maljers kwam TOP terug tot 13-12 en ging het duel een spannende slotfase in. Oost-Arnhem maakte de 14-12, Jorian Schroevers zorgde voor de aansluitingstreffer en Janze tekende voor de gelijkmaker. Voor beide spelers was het hun vierde treffer van de middag. Het belangrijkste doelpunt kwam op naam van Willemijn Bouwens. Met haar tweede van de dag bezorgde ze TOP vier minuten voor tijd de overwinning.
Na twee nederlagen op rij betekende de zege op Oost-Arnhem de eerste overwinning van het seizoen voor TOP. Met twee punten is de Walcherse formatie nu voorlaatste, samen met KZ.