Tafeltennissers Arnemuiden knokken zich terug van achterstand en winnen opnieuw

De tafeltennissers van Arnemuiden hebben ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Venray kwam het bij een 4-3 achterstand tegen Red Stars aan op de laatste drie individuele partijen, en die werden alle drie door de Zeeuwse tafeltennissers gewonnen: 4-6.
Tafeltennis Herbert Keijman Arnemuiden
Herbert Keijman boekte tegen Red Stars zijn eerste zege van het seizoen © Izak
Eerst was het de beurt aan Herbert Keijman, die moest winnen om de kansen op een overwinning voor Arnemuiden in leven te houden. Keijman verloor vorige week zijn drie enkelpartijen en moest ook in de eerste twee wedstrijden tegen Red Stars een nederlaag incasseren. Na zes gemiste matchpoints in de vierde game maakte de Zeeuwse tafeltennisser het karwei in de beslissende vijfde game wel af en boekte zo zijn eerste overwinning in de 2e divisie.
Nadat Emanuel Martins Ferreira ook zijn derde partij van de dag had gewonnen speelde Jeroen de Heide voor de winst. Ook die partij ging naar een beslissende vijfde game en daarin leek De Heide bij een 10-6 stand op weg naar een nederlaag. De Arnemuidenaar knokte zich terug en met een 14-12 zege sleepte De Heide de overwinning voor zijn ploeg binnen.

Promovendus

Daarmee blijft het Arnemuiden voor de wind gaan. De ploeg werd vorig jaar als promovendus kampioen in de 3e divisie en laat de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen zien ook op een niveau hoger mee te kunnen. Volgende week reist Arnemuiden opnieuw af naar Limburg, dan is het tweede team van Sittard tegenstander.