Dit zijn de duels in het amateurvoetbal dit weekend

Er staat weer een nieuw sportweekend voor de deur met veel wedstrijden in het amateurvoetbal. Hieronder lees je welke wedstrijden gespeeld worden.
voetbal vooruitblik
Beeld uit de wedstrijd tussen 's-Heer Arendskerke en Patrijzen in de 3e klasse A © Peter Wijts

Derde Divisie A zaterdag

Trainer Björn De Neve stapte vrijdag op bij Hoek vanwege een gebrek aan vertrouwen. Hij wordt op de bank vervangen door Pieter Ongena, die dit seizoen al assistent van De Neve was.
Hoek moet zich revancheren voor de 5-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen Sportlust'46. De Zeeuws-Vlaamse formatie speelt op het eigen sportpark Denoek tegen VVOG uit Harderwijk, dat op de zestiende plaats staat. Hoek staat vijftiende. Een belangrijk duel voor beide ploegen om aansluiting met de middenmoot te krijgen.

Vierde Divisie A zaterdag

Kloetinge treft op het eigen Wesselopark De Jodan Boys uit Gouda, de nummer acht op de ranglijst. Bij Kloetinge ontbreekt middenvelder Remon de Vlieger nog door een blessure. Verdediger Klaas van Hecke keert weer terug in de wedstrijdselectie. Kloetinge, dat vierde staat, blijft bij een goed resultaat bovenin meedraaien.
GOES reist met een bijna compleet fitte selectie af naar Poortugaal, dat op de dertiende plaats staat in de Vierde Divisie. Alleen Dany van Dijk ontbreekt nog vanwege een blessure. Timo Lijbers stond ingeschreven als deelnemer voor de Kustmarathon, maar de middenvelder is inmiddels een vaste kracht in het elftal van trainer Dennis de Nooijer en kan niet gemist worden. Lijbers doet daarom morgen gewoon mee bij de Bevelandse ploeg, die op de derde plaats staat.

1e klasse C zaterdag

Terneuzense Boys speelt op eigen veld tegen SHO uit Oud-Beijerland. De Zeeuws-Vlamingen hebben goede herinneringen aan SHO. Vorig seizoen won Terneuzense Boys beide duels. Op eigen veld met 4-1 en uit met 1-5.
SVOD'22 uit Oostkapelle treft koploper Brielle. De ploeg van trainer Pim Bruins opende het seizoen vorige week met een kansloze 0-3 nederlaag tegen Nieuw Lekkerland.

2e klasse H zaterdag

MZC'11 uit Zierikzee en WHS uit Sint-Annaland zijn de enige twee Zeeuwse ploegen, die vorige week wonnen. Zaterdag speelt MZC in Koudekerke tegen VCK. WHS speelt een uitwedstrijd tegen DBGC.

3e klasse A zaterdag

VC Vlissingen en FC Dauwendaele wonnen vorige week hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vanmiddag treffen beide ploegen elkaar in de tweede speelronde.

3e klasse B zaterdag

Tholense Boys begon vorige week met een overwinning aan de nieuwe competitie. Vanmiddag treft de ploeg van trainer Arie van der Zouwen Halsteren, dat vorige week ook won.
Tholense Boys kwam vrijdag nog in het nieuws omdat de KNVB vergeten was dat de ploeg zich geplaatst had voor de volgende ronde in de districtsbeker.

4e klasse A zaterdag

Wemeldinge is na de eerste speeldag koploper in de 4e klasse A en speelt op de tweede speeldag tegen MZVC uit Middelburg, dat op doelsaldo de hekkensluiter in deze klasse is.

4e klasse B zaterdag

Koploper Duiveland speelt in de 4e klasse B een uitwedstrijd tegen GOES.

3e klasse A zondag

In deze klasse speelt Terneuzen tegen Clinge. Beide onderlinge duels werden vorig seizoen ruim door Terneuzen gewonnen: 0-4 en 3-0.

4e klasse A zondag

Oostburg, dat vorige week niet speelde, opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen SDO'63. Beide ploegen speelden dit prille seizoen ook al tegen elkaar in het bekertoernooi. Toen was Oostburg met 3-0 de sterkste.