Kloetinge blijft ongeslagen na zege op Jodan Boys

Kloetinge is na zes competitiewedstrijden in de Vierde Divisie ongeslagen gebleven. De thuiswedstrijd tegen Jodan Boys eindigde in een 2-1 overwinning voor Kloetinge door twee treffers van Ruben de Jager.
Voetbal Kloetinge Jodan Boys
Jeremy Hubregtse aan de bal namens Kloetinge tegen De Jodan Boys © Ron Quinten
De wedstrijd begon prima voor Kloetinge, want al na ruim een kwartier stond de Bevelandse formatie op een 2-0 voorsprong. Het was De Jager die uit een pass van Jefry Dijkstra voor de 1-0 zorgde na twee minuten spelen. Het tweede doelpunt van De Jager was de bekroning van een lange solo van zo'n zeventig meter die hij succesvol wist af te ronden. Via Reguillo Vandepitte en Valentijn van Keulen kreeg Kloetinge nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

Gemiste penalty

Op slag van rust kreeg Jodan Boys de kans op de aansluitingstreffer. Kevin de Vries mocht een strafschop nemen, maar deze werd gestopt door doelman Mitchell Braafhart, die zijn 100ste wedstrijd voor Kloetinge speelde. De scheidsrechter oordeelde dat de penalty moest worden overgenomen en in tweede instantie schoot De Vries wel raak. Daarmee was de 2-1 ruststand een feit.
In de tweede helft werd niet meer gescoord, Kloetinge lag wel lang onder zware druk van Jodan Boys, maar kreeg toch nog enkele kansen. Schoten van Dijkstra en invaller Kyle Doesburg gingen naast of werden gered door de keeper. Ook een vrije trap van Jorik Mijnhijmer ging er niet in.

Tweede

Door de overwinning doet Kloetinge goede zaken in de stand. Samen met GOES staat de ploeg van Jurriaan van Poelje gedeeld tweede, een punt achter koploper ODIN'59.

1-0 Ruben de Jager (2)
2-0 Ruben de Jager (16)
2-1 Kevin de Vries (43/pen)