Daniël Wissel schiet GOES langs Poortugaal

Een ingestudeerde corner bleek voor GOES voldoende te zijn om Poortugaal van zich af te schudden. Op bezoek in Zuid-Holland was de ploeg van Dennis de Nooijer met 0-1 te sterk dankzij een treffer van Daniël Wissel. GOES staat door de zege op een gedeelde tweede plaats in de Vierde Divisie, samen met Kloetinge.
voetbal Zwaluwen GOES Daniel Wissel
Daniël Wissel schoot GOES op voorsprong tegen Poortugaal (archieffoto) © Orange Pictures
De eerste dreigende situatie kwam van GOES. Mitchell de Nooijer ging alleen op Poortugaal-doelman Marvin Nootenboom af, maar de keeper had een goede redding in huis. Na een fase waarbij beide teams de nodige kansen kregen, sloeg GOES als eerste toe. Een ingestudeerde corner van Steven Smulder belandde bij Daniël Wissel die de bal binnen wist te rammen. Poortugaal kreeg al snel een kans op de gelijkmaker, maar Matthew Lentink reageerde attent op een vrije trap. De thuisploeg bleef gevaarlijk in de omschakeling, maar grote kansen leverde het niet op.

Invaller Doesburg mist kansen op de 0-2

De geblesseerde Dangelo Martien bleef in de rust achter in de kleedkamer. Met zijn vervanger Reza Maipauw binnen de lijnen probeerden de Bevelanders de overwinning over de streep te trekken. De teams waren na rust redelijk aan elkaar gewaagd. GOES kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Mitchell de Nooijer en invaller Ryleigh Doesburg faalden in de afwerking. Een paar minuten later ging diezelfde Doesburg alleen op Nootenboom af, maar de keeper verwerkte deze aanval tot hoekschop.

GOES trekt zege over de streep

In de slotfase probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Verder dan een vrije trap die hoog over het doel van Lentink ging, kwamen de Zuid-Hollanders niet. In de blessuretijd raakte De Nooijer nog de paal. De voorsprong voor de Bevelanders kwam niet meer in gevaar. De achterstand op koploper ODIN'59 is teruggelopen tot een punt.