DZK knokt en blijft koploper na derde zege op rij

De waterpoloërs van De Zeeuwse Kust (DZK) zijn nog altijd koploper in de 2e divisie. In Hoofddorp won de ploeg van trainer Cees van Houwelingen ook de derde competitiewedstrijd. In het duel met ZPCH wonnen de Vlissingers met 9-13.
Jarno de Jonge van DZK maakte de meeste goals vandaag, De Zeeuwse Kust
Jarno de Jonge van DZK was goed voor twee treffers © Yvonne Stap
DZK, dat de eerste twee wedstrijden in de competitie won, speelde vandaag tegen promovendus ZPCH. Na het eerste kwart keek DZK tegen een verrassende 4-2 achterstand aan. In het tweede gedeelte zette coach Van Houwelingen zijn mannen op scherp en paste hij de tactiek aan. Er werd meer bewogen in de aanval en de tegenstander werd meer onder druk gezet. Die tactiek gaf resultaat, want aan het einde van dat kwart stond het 5-6 en was de achterstand weggepoetst.
In het derde en vierde kwart liep DZK verder uit en was de eindstand uiteindelijk 9-13. De treffers kwamen op naam van Bas van Houwelingen (4), Sjoerd Leijnse (3), Alex Breel, Jarno de Jonge en Owen Riemens (2). DZK blijft door de overwinning koploper. Naast DZK zijn ook De Treffers en Mokum nog ongeslagen.