Vader ziet teamgenoot Vingegaard Ronde van Kroatië verliezen in laatste rit

Milan Vader heeft in de slotrit van de Ronde van Kroatië niet kunnen voorkomen dat teamgenoot Jonas Vingegaard de zege uit zijn handen zag glippen. De Deen van Jumbo-Visma moest de eindzege laten aan Matej Mohoric uit Slovenië. Vader maakte in Kroatië zijn rentree na een zware valpartij eerder dit jaar.
Milan Vader
Vader ziet teamgenoot Vingegaard Ronde van Kroatië verliezen in laatste rit © Omroep Zeeland
In de zogeheten CRO Race, een wedstrijd van zes etappes, was het doel voor Vader om teamgenoot en Tour de France-winnaar Vingegaard te helpen om de wedstrijd te winnen. Dat lukte net niet. Vingegaard greep zaterdag in de voorlaatste etappe de leiderstrui. In de laatste vlakke etappe van Sveta Nedelja naar Zagreb wist Vingegaard in dezelfde tijd als Mohoric te finishen, alleen de Sloveen werd tweede in de rit en pakte daardoor genoeg bonificatieseconden voor de eindzege. Vader zelf eindigde op 37 seconden op plek 38.
Op 8 april kwam Vader ten val in de Ronde van Baskenland. Met spoed werd Vader opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis in Bilbao, waar hij twee weken in een coma werd gehouden. De verwondingen: gebroken ribben, ruggenwervel, schouder, sleutelbeen, oogkas en jukbeen. Bijna een half jaar later kon hij in deze Ronde van Kroatië zijn rentree maken.

Tolhoek anoniem

Ook Antwan Tolhoek uit Yerseke reed mee in de Ronde van Kroatië. Zijn beste resultaat was de 38e plek in de derde etappe. In het eindklassement eindigde de renner van Trek-Segafredo als 56e. Vader vond zichzelf in het algemeen klassement terug op plek 70.