Vader en zoon Meerman aan de slag bij Philippine

Huib en Aloys Meerman fungeren volgend jaar als trainersduo bij Philippine. Vader en zoon Meerman leidden vorig jaar VCK uit Koudekerke naar het kampioenschap in de derde klasse, maar stappen nu over naar het zondagvoetbal bij Philippine.
De Zeeuws-Vlaamse ploeg vecht op dit moment tegen degradatie uit de 3e klasse A en staat op de voorlaatste plaats. Carlo van Grimberghe, de huidige trainer van Phillippine, verkast aan het eind van dit seizoen naar Hontenisse.
Trainerscarroussel nieuwe vormgeving
Trainerscarrousel amateurvoetbal © Omroep Zeeland
Wemeldinge gaat verder met trainer John Tahapary. Momenteel is de oefenmeester uit Goes aan zijn derde seizoen bezig bij de zaterdag vierdeklasser en plakt daar dus nog een jaartje aan vast. Tapahary was in het verleden ook al drie jaar trainer bij de ploeg, waarmee hij destijds promotie naar de derde klasse bewerkstelligde. Voor hij in 2020 terugkeerde bij Wemeldinge was hij vier seizoenen coach bij ZSC'62 uit Scharendijke.

Trainersnieuws januari

Veere heeft een oplossing gevonden voor het vertrek van trainer Danny Magito in december. Lorenzo de Groot is aangesteld als interim-trainer bij de zaterdag derdeklasser. De club heeft daarvoor dispensatie van de KNVB gekregen. De Groot (29) is oud-speler van Veere en kwam ook uit voor RCS, VC Vlissingen en Terneuzen. Hij beschikt niet over de vereiste diploma's, maar Veere heeft van de KNVB dispensatie voor de komende vier maanden gekregen. Voor volgend seizoen was Joachim Cornelisse al aangesteld als trainer.
Thomas Ragut heeft voor twee seizoenen bijgetekend bij derdeklasser VC Vlissingen. Ook is de samenwerking met assistent (en voormalig zaalvoetbalinternational) Hoessein Bouzambou met twee seizoenen verlengd. "Samen zullen ze er aan werken om de club een treetje hoger te krijgen", zo meldt de club. VC Vlissingen staat momenteel op de vierde plaats in de 3e klasse A. Ragut is sinds 2019 trainer bij de club.
Bij Breskens is de samenwerking met Soufian Dooms verlengd. Komende zomer gaat Dooms aan zijn vijfde seizoen bij vierdeklasser beginnen.
Ronald de Jonge is voorlopig interim-trainer bij Nieuwdorp. De Jonge, oud-speler van de club, blijft aan totdat Nieuwdorp een definitieve oplossing heeft gevonden voor de tweede seizoenshelft. Nieuwdorp moest in december op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van trainer Jacques Blijlevens. Die is nog niet gevonden, ook niet voor volgend seizoen.
voetbal David Destorme Hoek
Archief - David Destorme was ook trainer bij Hoek (assistent en interim) © Orange Pictures
FC Axel heeft met Christopher Praet een tussenoplossing gevonden voor de rest van het seizoen. Praet gaat als interim-trainer aan de slag en is de vervanger van de vertrokken David Destorme. Praet is ook trainer van zondag vierderklasser Hulsterloo. Praet heeft het komende half jaar dus twee clubs onder zijn hoede en wordt geassisteerd door Kieran O'Shea. Komende zomer wordt Kees Duitemeijer de nieuwe trainer van FC Axel.
David Almekinders staat ook volgend seizoen voor de groep bij IJzendijke. De Zeeuws-Vlaamse vierdeklasser wordt al drie seizoenen geleid door de oefenmeester uit Breskens en er komt dus een vierde voetbaljaargang bij.
Rohan de Geus is ook volgend seizoen hoofdtrainer van SSV'65. Dat heeft de Bevelandse club op de website bekend gemaakt. De Geus is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij SSV'65 en staat met de club op de laatste plaats in de 2e klasse G.
Trainer David Destorme vertrekt per direct bij zaterdag tweedeklasser FC Axel. De oud-speler van onder meer Hoek, KV Mechelen en Waasland-Beveren zou al aan het einde van het seizoen vertrekken, maar stapt nu met onmiddellijke ingang op.
"David heeft donderdag gezegd dat hij stopt", zo laat voorzitter Nic Heijens weten. "De chemie is verdwenen en David ziet voor zichzelf te weinig perspectief om het seizoen tot een goed einde te brengen."
FC Axel kent een moeizaam seizoen in de 2e klasse G, waarin de Zeeuws-Vlaamse formatie met één overwinning en één gelijkspel op de voorlaatste plaats staat. De club moet voor de tweede competitiehelft op zoek naar een vervanger voor Destorme (43). Na de zomer zal Kees Duitemeijer, die overkomt van Lewedorpse Boys, voor de groep staan.
De samenwerking tussen trainer Ronny Tresonie en vierdeklasser Sluis is opnieuw verlengd. Tresonie is nu aan zijn derde seizoen van zijn tweede termijn bij de club bezig. Tussen 2010 en 2017 werkte Tresonie ook al bij de Zeeuws-Vlaamse club.
HVV'24 heeft een opvolger gevonden voor Mario Vermeirssen, die na dit seizoen vertrekt bij de zondag derdeklasser. De Belg Yves Michelet gaat het stokje overnemen. Michelet is op dit moment trainer bij Sint Gillis Waas in België.
Niels de Krijger uit Oostburg is ook volgend seizoen de trainer van Cadzand. Zijn contract bij de zaterdag vierdeklasser is met twee seizoenen verlengd.
Bij FC Axel hebben ze een nieuwe trainer gevonden in de persoon van Kees Duitemeijer en is de opvolger van David Destorme. Duitemeijer komt over van Lewedorpse Boys.
Sigi Leest is ook volgend seizoen trainer van SDO'63. De zondag vierdeklasser uit Lamswaarde is tevreden over de verrichtingen van de oefenmeester.
Trainer Karl Vergouwen en WHS hebben de samenwerking verlengd. De oefenmeester uit Vlissingen is aan zijn eerste seizoen bezig bij de tweedeklasser uit Sint-Annaland. Vergouwen staat met de promovendus op de elfde plaats in de 2e klasse. Vergouwen was eerder bij tal van andere clubs werkzaam.
De samenwerking tussen trainer Jurriaan van Poelje en Kloetinge is verlengd. Van Poelje, die in Maastricht woont, is nu aan zijn eerste seizoen bezig bij de koploper in de Vierde Divisie.
voetbal vv Kloetinge Jurriaan van Poelje
Jurriaan van Poelje op het trainingsveld bij Kloetinge (archief) © Omroep Zeeland
Arno Verlinde is ook volgend seizoen de trainer van RIA Westdorpe. Verlinde geeft aan dat de chemie nog altijd niet is verdwenen tussen hem en de zondag vierdeklasser.
Marlon Moeal gaat GPC Vlissingen de komende zomer verlaten, de trainer uit Middelburg is dan in vier seizoenen werkzaam geweest bij de derdeklasser.
Bij Waarde hebben ze in Johnny van Dijke een nieuwe trainer gevonden. Van Dijke komt over van SKNWK en is de opvolger van Jeroen Bakx, die de club na drie seizoenen achter zich laat.
voetbal Nick Corré Zeelandia Middelburg
Nick Corré © Zeelandia Middelburg

Trainersnieuws december

Fabian Wilson blijft ook volgend seizoen actief als trainer van Oostburg. De trainer uit Axel is bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondag vierdeklasser en staat met zijn ploeg vierde. Voor Wilson kwam het trainerschap toevallig op zijn pad, maar hij heeft het erg naar zijn zin. "Het is leuker dan ik had verwacht", zei hij in een reportage bij Omroep Zeeland.
Nick Corré is volgend seizoen trainer van voetbalvereniging Walcheren uit Vlissingen. Corré, nu nog trainer van Zeelandia Middelburg, volgt bij de tweedeklasser Anthony Orprecio op, die na dit seizoen na vier jaar vertrekt.
Corré is bij Zeelandia Middelburg momenteel één niveau lager actief dan bij zijn nieuwe club. Walcheren staat net boven de degradatiestreep op de achtste plaats in de 2e klasse G. De oefenmeester uit Veere was in het verleden onder meer jarenlang werkzaam bij VCK.
Wolfaartsdijk heeft het contract met trainer Carlos de Jonge met een seizoen verlengd. De Jonge is bezig aan zijn derde seizoen bij de Bevelandse zaterdag vierdeklasser. Het bestuur van Wolfaartsdijk is verheugd dat De Jonge ook volgend seizoen langs de lijn staat. De oefenmeester maakt met zijn ploeg tot nu toe een uitstekend seizoen door als nog ongeslagen koploper van de 4e klasse B.
Alexander van Keulen en Arnemuiden hebben de samenwerking met nog één seizoen verlegd. De oefenmeester uit Kloetinge werkt sinds afgelopen zomer bij de zaterdag tweedeklasser. "Bestuur, spelers en Alexander zelf kijken terug op een plezierige en constructieve samenwerking", zo laat de club weten over de eerste maanden. Arnemuiden staat op de negende plaats in de 2e klasse G.
Cees Houtepen is ook volgend seizoen trainer van zaterdag derdeklasser Serooskerke. Houtepen is momenteel aan zijn tweede termijn bezig bij de Walcherse club, die vorig seizoen degradeerde uit de 2e klasse. Serooskerke staat bovenaan in de 3e klasse A en heeft de eerste periodetitel gewonnen. Houtepen was eerder tussen 2014 en 2017 werkzaam bij Serooskerke
voetbal Cees Houtepen
Cees Houtepen © Orange Pictures
Bij Hontenisse wordt Carlo van Grimberghe de opvolger van Veli Eryürük, die volgend seizoen bij Vogelwaarde aan de slag staat. Van Grimberghe is nu nog trainer bij Philippine. Hij heeft bij de club uit Kloosterzande een contract voor volgend seizoen getekend met een optie voor nog een extra seizoen.
Leon de Witte gaat bij Tholense Boys aan de slag. De Witte werd vorig seizoen kampioen met WHS uit Sint-Annaland in de 3e klasse B, maar traint momentele geen club. "Leon heeft bij zustervereniging WHS bewezen een trainer te zijn die gestructureerd kan werken aan een speelwijze. Hij is in staat is om jonge talentvolle spelers in dit proces mee te nemen. Omdat wij als club in een fase zitten waar een mix van routine en talentvolle jeugd samenkomen, denken wij in Leon de ideale kandidaat te hebben gevonden", zo meldt Tholense Boys op de eigen website.
Perry Snoep heeft zijn contract bij Smerdiek met een seizoen verlengd. Snoep is nu aan zijn eerste seizoen bezig bij de club, die uitkomt in de 4e klasse B zaterdag.
voetbal WHS Leon de Witte
Leon de Witte gaat aan de slag bij Tholense Boys © Wim Fase
Harro Hazelaar is vanaf volgend seizoen de trainer van MZC'11. De trainer uit Oostkapelle volgt daarmee Adriaan Nieuwenhuijse op. Hazelaar is op dit moment de assistent-trainer van GOES. Daarvoor was hij onder meer trainer van SVOD'22, toen nog Oostkapelle/Domburg. Met hen werd hij vorig seizoen kampioen in de 2e klasse,
Vogelwaarde heeft een opvolger gevonden voor de vertrokken John Moes. Veli Eryürük gaat Hontenisse verlaten en volgend seizoen aan de slag bij de Zeeuws-Vlaamse vierdeklasser. Patrick Boute en Johny Merckx maken dit seizoen af als interim-trainers bij Vogelwaarde.
Terneuzense Boys heeft het contract met trainer Kevin Hollander uit Vlissingen verlengd. Ook assistent Nico Knol blijft werkzaam bij de zaterdag eersteklasser. Club en trainers zijn tevreden over de samenwerking in het eerste seizoen.
Zaterdag vierdeklasser Nieuwland en trainer Rene de Nooijer uit Middelburg verlengen de samenwerking. De Nooijer is nu aan zijn eerste seizoen bij de Walcherse club nadat hij eerder bij FC Dauwendaele werkte. Nieuwland staat op de vijfde plaats in de 4e klasse A.
Bij Patrijzen wordt Adriaan Nieuwenhuijse uit Kruiningen de nieuwe trainer. Nieuwenhuijse vertrekt na dit seizoen bij MZC'11 uit Zierikzee en gaat bij de derdeklasser uit 's-Heerenhoek aan de slag, waar hij Daan Eikenhout opvolgt.
Edwin in de Weij heeft zijn contract opnieuw verlengd bij Rillandia. In de Weij is al vanaf 2019 trainer bij Rillandia en gaat komende zomer aan zijn vijfde seizoen beginnen van de vierdeklasser. Zijn assistent Bas Heppe blijft ook. "Ze delen de lange termijnvisie van de club en zien ruim voldoende perspectief en uitdaging om samen verder te gaan", zo meldt de club. Rillandia staat momenteel op de zevende plaats in de 4e klasse A.
Daan Eikenhout keert terug als trainer bij Zeelandia Middelburg. Hij is de opvolger van Nick Corré. "Een club als Zeelandia Middelburg moet met 75 teams in de competitie toch minimaal 2e klasse spelen", zo laat Eikenhout via de website van de club weten.
Na zijn vertrek bij Zeelandia Middelburg in 2016 was Eikenhout actief bij meerdere clubs: De Meeuwen, Terneuzen, GOES, Arnemuiden en dit seizoen Patrijzen. Met Zeelandia Middelburg promoveerde Eikenhout in 2015 naar de 1e klasse van het zondagvoetbal.
voetbal MZC'11 Harro Hazelaar
Harro Hazelaar (midden) gaat aan de slag bij MZC'11 in Zierikzee © MZC'11
Marco Groeneveld is ook volgend seizoen de trainer van Yerseke. De tweedeklasser staat voor het eerste seizoen onder leiding van Groeneveld. Na elf wedstrijden is de Bevelandse ploeg de nummer vijf in de competitie.
Peter van Poortvliet uit Sint Annaland is ook volgend jaar de eindverantwoordelijke bij Steenbergen. Hij heeft zijn contract met één seizoen verlengd.
Joffrey Geldof is ook volgend seizoen de trainer van Apollo'69. De vierdeklasser uit 's-Gravenpolder staat voor het eerste seizoen onder leiding van Geldof, die eerder werkzaam was bij Patrijzen.
Hubert van den Hemel gaat nog een jaar door als trainer van Terneuzen. Van den Hemel is al twee seizoenen actief bij de zondag-derdeklasser, waarmee hij vorig jaar op de derde plaats eindigde. Ook dit seizoen staat Terneuzen op die plek in de stand. Volgend jaar zal de ploeg overstappen naar het zaterdagvoetbal.
Shane van Bogaert heeft zijn contract bij derdeklasser Kapelle met twee seizoenen verlengd. Van Bogaert is sinds deze zomer werkzaam bij de club.
's-Heer Arendskerke heeft een opvolger gevonden voor trainer Kees Westerweele, die naar VCK vertrekt. De zaterdag derdeklasser heeft Gerrit Petersen aangetrokken voor volgend seizoen. Petersen was eerder werkzaam bij onder meer Kruiningen, Yerseke en Serooskerke. De doelstelling is om met 's-Heer Arendskerke weer terug te keren naar de 2e klasse.
David Destorme vertrekt aan het einde van het seizoen bij tweedeklasser FC Axel. De Belgische oud-prof heeft dat donderdag bekendgemaakt. Hij is dan twee seizoenen trainer bij FC Axel geweest, dat op de voorlaatste plaats staat in de 2e klasse G. Er zijn meer clubs, die van trainer gaan wisselen.
Bij Bevelanders, dat uitkomt in de 3e klasse A zaterdag vertrekt Pieter Roelse uit Zoutelande. Roelse is aan zijn eerste seizoen bezig bij de club. Bevelanders staat op de elfde plaats.
Bij zondag derdeklasser Clinge is Jan de Visser de interim-trainer, na het vertrek van Mario de Fouw vorige week. De Visser blijft aan totdat de club een vervanger heeft gevonden.
Kees Westerweele gaat dus aan de slag bij zaterdag tweedeklasser VCK in Koudekerke. Westerweele is bij VCK de opvolger van het duo Huib en Aloys Meerman. Westerweele is nu nog trainer bij 's-Heer Arendskerke, maar neemt daar deze zomer na vier seizoenen afscheid.
Bij vierdeklasser HKW'21, de fusieclub uit Hoedekenskerke en Kwadendamme, is Miso Josipovic ook volgend seizoen trainer. "Ondanks dat de resultaten wat tegenvallen, zijn bestuur en speler tevreden over zijn functioneren", zo laat de club weten. HKW'21 staat op de negende plaats in de 4e klasse B.
Trainerscarroussel nieuwe vormgeving
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Danny Magito gaat per direct aan de slag bij zaterdag vierdeklasser WIK'57. Magito heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend bij de club uit Kerkwerve. Magito stapte afgelopen weekend op bij Veere. Bij WIK'57 is hij de opvolger van Richard de Moedt, die in oktober moest vertrekken.
Jacco Nelen en MZVC uit Middelburg gaan na dit seizoen uit elkaar. Nelen is hoofdtrainer van MZVC sinds de zomer van 2021.
Arie van der Zouwen heeft zijn vertrek aangekondigd bij Tholense Boys, dat uitkomt in de 3e klasse B. Als Van der Zouwen er komende zomer mee stopt, is hij twee seizoen actief geweest bij de club, die op de elfde plaats staat.
Veli Eryürük gaat stoppen bij zondag derdeklasser Hontenisse uit Kloosterzande. De oefenmeester werd vorig seizoen kampioen met zijn ploeg in de 4e klasse A en staat nu in de middenmoot van de 3e klasse A. Eryürük is aan zijn derde seizoen bij Hontenisse bezig.
Marc de Weerd staat ook volgend seizoen langs de lijn als trainer van SPS uit Poortvliet. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van de vierdeklasser.
Veere moet per direct op zoek naar een nieuwe trainer. De club kondigde in oktober aan dat Danny Magito aan het eind van dit seizoen zou vertrekken, maar de 9-0 nederlaag tegen Patrijzen is de laatste wedstrijd geweest onder zijn leiding. Magito laat Veere achter als hekkensluiter van de 3e klasse A.
Ook MZC'11 moet op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit Zierikzee heeft daar wat langer de tijd voor dan Veere, want de samenwerking met Adriaan Nieuwenhuijse stopt pas na het huidige seizoen. Nieuwenhuijse is sinds 2020 bezig aan zijn tweede termijn bij de Schouwse club. MZC'11 staat momenteel zesde in de 2e klasse G.
Michel Leonhart uit Axel heeft zijn contract bij tweedeklasser De Meeuwen uit Zoutelande met één seizoen verlengd. Leonhart, die eerder bij tal van andere clubs werkte, is bezig aan zijn tweede seizoen bij De Meeuwen. Wel krijgt Leonhart na de winterstop een andere assistent. Jack Marteijn is de opvolger van Fred Appiah, die gestopt is vanwege drukke werkzaamheden, zo meldt de club.
Kees Duitemeijer heeft zijn vertrek aangekondigd bij derdeklasser Lewedorpse Boys. Duitemeijer vertrekt komende zomer en is dan vier seizoenen actie geweest bij de club. "Het was een moeilijk besluit, omdat ik het gewoon heerlijk naar mijn zin heb", zo laat hij via de site van de club opmerken. "Maar ik denk dat het voor mijn eigen ontwikkeling goed is elders te kijken. Waar dit zal zijn, weet ik niet."
Nick Corré stopt aan het einde van het seizoen als trainer van Zeelandia Middelburg. De trainer uit Veere is dan drie seizoenen werkzaam geweest bij de Middelburgse derdeklasser. Corré gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.