DZK lijdt eerste puntenverlies, maar treurt niet

De waterpoloërs van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen hebben voor het eerst dit seizoen niet gewonnen. Tegen VZV Njord uit Veldhoven bleef DZK steken op 11-11, maar de koploper doet toch goede zaken in de Tweede Divisie.
Bekijk hier de samenvatting van DZK-VZV Njord: 11-11
DZK schoot uit de startblokken en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. De ploeg was gewaarschuwd voor de vechtlust van Njord en probeerde het initiatief te behouden, maar slaagde daar niet in. De Veldhovenaren trokken de stand gelijk en kwamen gaandeweg de wedstrijd zelfs op voorsprong. Pas in de tweede periode stelde DZK orde op zaken en draaide het de wedstrijd terug om; bij rust was de stand 7-5 in het voordeel van DZK.

Einde zegereeks

In de tweede helft van de wedstrijd leek de Vlissingse formatie af te stevenen op de zege; DZK ging met een voorsprong van drie goals de laatste periode in. Bij een stand van 10-7 ging het echter helemaal mis. Er werd meerdere keren matig verdedigd en Njord kreeg de gelijkmaker in de schoot geworpen. De wedstrijd eindigde in 11-11. Daarmee sluit DZK een reeks van zeven achtereenvolgende overwinningen af.
De Zeeuwse Kust blijft desondanks koploper en loopt zelfs uit op de achtervolgers. De Treffers en Mokum verloren allebei, waardoor DZK nu zes punten voorsprong heeft op de nummers twee en drie van de Tweede Divisie.