Van Anrooij rijdt naar derde plaats in spekglad Overijse

Shirin van Anrooij heeft haar goede vorm van de afgelopen weken doorgezet. In de Druivencross in Overijse eindigde de veldrijdster uit Kapelle op de derde plaats. Daarmee reed ze voor de derde keer op rij naar een podiumplek in de wereldbeker. De zege ging naar landgenote Puck Pieterse.
Van Anrooij onder de blubber in Overijse
Van Anrooij baant zich een weg door de blubber in Overijse © ANP
Na haar eerste wereldbekerzege, vorige week in Beekse Bergen, moest Van Anrooij nu een zwaar parcours in Vlaams-Brabant verwerken. In een regenachtig Overijse ging ze sterk van start. Halverwege de eerste ronde maakte ze zich samen met Fem van Empel, de leidster in het wereldbekerklassement, los van het peloton. Pieterse was er toen al vandoor. Op het spekgladde parcours was de technische Pieterse met afstand de handigste, en nam die in de eerste ronde al een voorsprong van meer dan een halve minuut. Daardoor werd al snel duidelijk dat de zege vandaag niet naar de Kapelse zou gaan.

Valpartijen

In de tweede ronde ronde regende het naast neerslag ook valpartijen. Eerst ging Van Anrooij onderuit, maar in haar kielzog vielen ook achtervolgers Aniek van Alphen en Denise Betsema. Daardoor bleef de schade voor Van Anrooij beperkt en behield ze haar derde plaats. Van Empel had zich ondertussen definitief losgewerkt van de Zeeuwse, maar de achterstand op Pieterse bedroeg al meer dan een minuut. Toen Van Empel in de jacht op Pieterse ook nog ten val kwam, was de race gelopen.
De voorsprong van Pieterse, die Van Anrooij enkele weken geleden nog klopte op het EK, hield simpel stand. Van Anrooij kon niet meer bij Van Empel komen en moest zich zo focussen op het behoud van een podiumplek. Dat lukte, voor de derde keer op rij. Lucinda Brand, teamgenoot van Van Anrooij bij Baloise Trek Lions, strandde op zo'n vijftien seconden van de Kapelse.

Vestingcross

Van Anrooij steekt dus in goede vorm met de Vestingcross in Hulst voor de boeg. Die wedstrijd wordt aanstaande zondag gereden, met de Zeeuwse als grote blikvanger voor het thuispubliek.