Slordig DZK pakt de punten in Rotterdam

De Zeeuwse Kust heeft zich hersteld van het puntverlies van vorige week. In en tegen Rotterdam trokken de Vlissingen waterpoloërs in een slordige wedstrijd aan het langste eind; DZK won met 10-12.
DZK De Zeeuwse Kust Waterpolo Lennard Breel
Lennard Breel maakt zich klaar voor een schot op doel (archieffoto) © Yvonne Stap
DZK speelde vorig week voor het eerst dit seizoen gelijk, maar bleef koploper. Tegen de nummer 10 van de stand leek er dus er een uitstekende kans op eerherstel. Dat ging niet van een leien dakje. DZK kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar vanaf dat moment kwam de klad erin. Rotterdam maakte gelijk via twee afstandsschoten en nam daarna het initiatief. De Rotterdammers liepen uit naar een 4-6 voorsprong en met die stand werd de rust bereikt.

Broers Breel

In de tweede helft namen Lennard en Alex Breel de ploeg aan de hand. Lennard zorgde, met Bas van Houwelingen, voor de gelijkmaker, waarna broer Alex in de slotfase de Zeeuwen met twee goals op voorsprong zette. Direct erna was Lennard Breel weer aan de beurt, hij zorgde met de 8-11 voor de genadeklap.
In de laatste minuten gaf DZK nog wat tegengoals weg, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar; eindstand 10-12. DZK blijft leider in de stand met een voorsprong van zes punten op achtervolgers Mokum en De Treffers.