Late gelijkmaker bezorgt SVOD'22 een punt in derby tegen Terneuzense Boys

De wedstrijd tussen SVOD'22 uit Oostkapelle en Terneuzense Boys in de 1e klasse C van het zaterdagvoetbal is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen, die in en dichtbij de gevarenzone staan, schieten weinig op met het punt. Het venijn zat 'm in de staart door een late gelijkmaker van SVOD'22.
Bekijk hier de goals bij SVOD'22-Terneuzense Boys: 2-2
Al na veertig seconden stond Terneuzense Boys op voorsprong op sportpark Duinhelm. Rick Gort mocht vrij aanleggen vanaf de rand van het zestienmetergebied en krulde de bal over keeper Bart van Wuykhuyse heen. Het antwoord van SVOD'22 volgde redelijk snel. Uit een vrije trap van Sven Wisse kopte Collin van den Berg de gelijkmaker op het bord in de tiende minuut. Daarna kregen beide ploegen kansen op meer goals in de eerste helft, maar het bleef halverwege 1-1.

Peric scoort na scrimmage

In de tweede helft waren er grote kansen. Nadat een kopbal van Cor-Pieter Pander geen doelpunt opleverde voor Terneuzense Boys kwam de Zeeuws-Vlaamse ploeg toch op voorsprong. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van aanvaller Miroslav Peric, die van dichtbij wel raak wist met het buitenkansje.
Lang leek 1-2 de eindstand te worden. Terneuzense Boys miste via invaller Inid Preganlija nog dé kans op 1-3. Uit de tegenaanval maakte SVOD'22 de gelijkmaker, opnieuw gescoord door Collin van den Berg. De bal werd door Sjoerd Verhulst precies tussen twee verdedigers gespeeld, waarbij het overigens wel leek of er een overtreding op Ewoud van Troost gemaakt werd. Van den Berg schoof de bal langs keeper Nando Pijnenburg, die bij de actie geblesseerd raakte. Hij verliet het veld op krukken.
Een slotoffensief leverde SVOD'22 geen treffer meer op. Terneuzense Boys staat op de tiende plaats in de 1e klasse C, SVOD'22 elfde.

Scoreverloop

0-1 Rick Gort (1)
1-1 Collin van den Berg (10)
1-2 Miroslav Peric (57)
2-2 Collin van den Berg (88)

Opstelling SVOD'22

Bart van Wuykhuyse, Salim Sandee, Collin van den Berg, Mark Maljaars, Jochem Hazelaar (Maarten Hazelaar/69), Steven Meiresonne (Luuk van Wuykhuyse/69), Jeroen Sent, Sven Wisse, Sjoerd Verhulst, Pepijn Struijk (Mats Kamphorst/83), Bas van der Wel

Opstelling Terneuzense Boys

Nando Pijnenburg (Jeffrey Buren/89), Glenn Michielsen, Ewoud van Troost, Joel van Selst, Wouter Faasse (Justin van Rossem/74), Bart Gort (Sem Dhaene/74), Jesper Cornelissen, Cor-Pieter Pander, Ibrahim Eryürük, Miroslav Peric, Rick Gort (Inid Preganlija/83)