GOES maakt einde aan reeks nederlagen met zege op De Jodan Boys

Na drie nederlagen op rij heeft GOES weer een overwinning geboekt. Op bezoek bij De Jodan Boys won de ploeg van Dennis de Nooijer met 0-2. Steven Smulder was de grote man aan de kant van de Bevelanders met twee treffers. Door de zege staat GOES nu op de zesde plaats in de Vierde Divisie A.
Steven Smulder aan de bal namens GOES
Steven Smulder schoot GOES op voorsprong tegen De Jodan Boys (archieffoto) © Orange Pictures
De eerste grote kans in de wedstrijd was voor GOES. Na een voorzet van Erwin Franse kwam Jesse Kalwij net tekort om al vroeg de score te openen. De thuisploeg was in de beginfase een paar keer dreigend via Jaouad El Yaagoubi, maar tot echt grote mogelijkheden leidde dit niet. Een fase brak aan waarbij GOES beter in het spel voorkwam. De Bevelandse formatie had alleen moeite om kansen te creëren. Toch kwam GOES op voorsprong in Gouda. Steven Smulder schoot raak uit een vrije trap en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Smulder schiet GOES naar zege

GOES ging na rust op zoek naar een grotere marge. Het schot van Erwin Franse leek tegen een arm van een tegenstander te komen, maar de scheidsrechter liet het slechts bij een corner. GOES was feller in de duels en kreeg volop kansen op de 0-2. Claude de Smit kreeg de grootste kans door alleen op de keeper af te gaan, maar die had een goede redding in huis. Na balverlies van de thuisploeg haalde Smulder verwoestend uit van buiten de zestien en liet hij de doelman voor de tweede keer deze middag kansloos.
Uit een spaarzame kans kreeg De Jodan Boys nog kans op de aansluitingstreffer via Roald Heerkens, maar Matthew Lentink tikte de bal over zijn doel. Het was het enige wapenfeit van de thuisploeg in de slotfase waardoor GOES weer eens kon juichen. Door de overwinning stijgt GOES naar de zesde plaats in de Vierde Divisie A.

Scoreverloop

0-1 Steven Smulder (37)
0-2 Steven Smulder (78)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Steven Smulder, Dangelo Martien (Dany van Dijk/46), Timo Lijbers, Jesse Kalwij (Wout den Engelsman/81), Tim de Winter, Erwin Franse, Daniël Wissel, Claude de Smit (Eys Murre/81)