Kloetinge herstelt zich van nederlaag van vorige week met winst op ARC

Kloetinge heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Poortugaal. Op het eigen Wesselopark versloeg de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje ARC met 3-2. Kloetinge blijft hierdoor koploper in de Vierde Divisie A.
Een doelpoging van Kloetinge-aanvaller Ruben de Jager
Een doelpoging van Kloetinge-aanvaller Ruben de Jager © Ron Quinten
Het duurde ruim twintig minuten voordat de eerste kans van de wedstrijd een feit was. Uit een voorzet van Jefry Dijkstra kopte Reguillo Vandepitte de bal op doel, maar de keeper van ARC bracht redding. Circa tien minuten later was het topscorer Ruben de Jager die na ruim een half uur spelen de bal uit een ingooi kreeg en zijn schot via beide palen uiteindelijk in het doel zag belanden. Het was zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen en daarmee bracht hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.
Na tien minuten spelen in de tweede helft verdubbelde Reguillo Vandepitte de voorsprong . Uit een steekbal van Jefry Dijkstra schoot Vandepitte onberispelijk de 2-0 achter de doelman van ARC. Het werd daarna nog 3-0 toen Jeffrey Theunisse zijn eerste competitietreffer van het seizoen maakte. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bevelandse formatie, toch lukte het Mitchell Braafhart niet om zijn doel schoon te houden, in de laatste minuten scoorde ARC nog tweemaal, Boyd Baatje en Neal Arnoldus waren de doelpuntenmakers die de eindstand op 3-2 wisten te bepalen.

Steviger op kop

Kloetinge blijft koploper in de Vierde Divisie en verstevigt de koppositie. Door de uitslagen in de andere wedstrijden staat Kloetinge nu vier punten voor op de nummer twee Smitshoek.

Scoreverloop

1-0 Ruben de Jager (32)
2-0 Reguillo Vandepitte (55)
3-0 Jeffrey Theunisse (72)
3-1 Boyd Baatje (90)
3-2 Neal Arnoldus (90+3)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker, Valentijn van Keulen (Kyle Doesburg/70), Jeffrey Theunisse, Reguilo Vandepitte, Jorik Mijnhijmer, Ruben de Jager (Aidan Milot/81), Jefry Dijkstra (Jeremy Hubregtse/76)