DZK verliest in topper ongeslagen status

De waterpoloërs van De Zeeuwse Kust (DZK) zijn na tien wedstrijden tegen hun eerste nederlaag aangelopen. In het eigen Vrijburgbad ging het met 7-11 onderuit in de topper tegen De Treffers uit Rosmalen. Ondanks het verlies blijft DZK wel koploper in de Tweede Divisie A.
Robin Breel, Waterpolo, DZK, De Zeeuwse Kust
Robin Breel maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen © Yvonne Stap
De Vlissingse lijstaanvoerder begon goed aan het duel. Lennard Breel profiteerde van een overtal in het bad na het wegsturen van Sjako Bekkers, oud-speler van DZK, door te scoren. Diezelfde Bekkers nam zijn revanche toen hij eenmaal weer in het bad was teruggekeerd door voor de gelijkmaker te tekenen. Na die 1-1 verloor de thuisploeg de controle volledig over de wedstrijd. De Treffers liep uit naar een 2-5 voorsprong nog binnen de eerste periode.
In de tweede periode herstelde De Zeeuwse Kust zich enigszins door de achterstand te verkleinen naar 4-6. Na de eerste treffer van Robin Breel van het seizoen aan het begin van het derde gedeelte van de wedstrijd leek de ploeg van trainer Cees van Houwelingen helemaal terug in de wedstrijd. Maar in de laatste periode ging het mis. Door te veel balverlies bij DZK, kwam De Treffers vaker in de gelegenheid om te scoren. En dat deed de Brabantse ploeg ook, wat resulteerde in een 7-11 nederlaag.
Scores DZK: Bas van Houwelingen (3), Lennard Breel, Robin Breel, Martijn Mechielsen en Wouter Stap (allen 1).