In laatste seconde pakt BC Vlissingen overwinning na zenuwslopend gevecht

De basketballers van BC Vlissingen hebben in een zenuwslopende wedstrijd tegen Black Eagles goede zaken gedaan in de Eerste Divisie B. In Rosmalen won de ploeg van trainer Rakhes Angnoe met het minimale verschil van twee punten: 69-71. Door de winst staan de Vlissingers nu in de veilige zone.
Trainer Rakhes Angnoe spreekt zijn mannen toe - archieffoto BC Vlissingen
Trainer Rakhes Angnoe spreekt zijn mannen toe - archieffoto © Theo Theune
De wedstrijd tussen Black Eagles en BC Vlissingen ging de hele tijd gelijkop. Beide ploegen hadden tot nu toe vier keer gewonnen en stonden voorafgaand aan dit duel gelijk in puntenaantal. Met de rust stond het 33-30 en na het derde kwart zelfs gelijk: 47-47.
De beslissing viel in het laatste kwart waarin de wedstrijd uitmondde in een ware thriller. BC Vlissingen nam het voortouw in die vierde periode en liep uit naar 54-64. Door een aantal driepunters nam Black Eagles toch weer de leiding: 69-68. Met nog een paar tellen op de klok begon BC Vlissingen aan de laatste aanval. Topscorer Thijs Beumer, zaterdag goed voor 36 punten, schoot een verre driepunter, die drie keer op de ring stuiterde en daarna door de ring viel. Daardoor ging zijn ploeg met de winst naar huis: 69-71.
BC Vlissingen staat nu op de vijfde plek met tien punten uit negen wedstrijden.