TOP lijdt eerste uitnederlaag en zakt weer naar onveilige zone

De korfballers van TOP Arnemuiden hebben voor het eerst dit zaalseizoen een nederlaag geleden in een uitwedstrijd. In Sassenheim werd met 23-14 verloren van naamgenoot TOP. Door de nederlaag is de ploeg van trainer Edwin Coppoolse gezakt naar de negende plek in de Korfbal League 2.
TOP Arnemuiden
Edwin Coppoolse spreekt TOP Arnemuiden toe - archieffoto © Rien Paardekooper
In het begin van de wedstrijd miste TOP Arnemuiden te veel kansen, waar de thuisploeg wel raak gooide. Zo liep TOP Sassenheim al snel uit van 5-4 naar 12-4. Toch kwam de Walcherse ploeg terug tot 14-12, maar in de eindfase kon TOP Arnemuiden het tempo van TOP Sassenheim niet meer bijbenen wat resulteerde in een forse 23-14 nederlaag.
"Een duidelijk verlies", zegt Edwin Coppoolse. "Er zat niet veel in. We hadden wat spelers met pijntjes en Remco Bezemer ontbrak." Volgende week speelt TOP Arnemuiden tegen het nog puntloze Fiks. "Maar dat wil niet zeggen dat we die wedstrijd zomaar winnen", vertelt Coppoolse. "Zij hebben veel wedstrijden met één punt verschil verloren en zij zullen gebrand zijn om van de nul te komen."
TOP Arnemuiden staat nu op de negende plek in de competitie, als ze daar aan het eind van het seizoen nog staan dan degradeert de ploeg.