Ben Sellam verkast in navolging van Bouzambou ook naar België

Zaalvoetballer Youssef Ben Sellam speelt de rest van dit seizoen voor Futsal Team Borgerhout uit België. De doelman uit Vlissingen was na zijn vertrek bij Tigers Roermond op zoek naar een nieuwe club en heeft die gevonden bij onze zuiderburen. Ben Sellam wordt in Antwerpen teamgenoot van Hicham Azzanagui, die sinds afgelopen zomer ook bij Borgerhout speelt.
voetbal zaalvoetbal Groene Ster Tigers Roermond Youssef Ben Sellam
Youssef Ben Sellam hier nog in het shirt van Groene Ster uit Vlissingen (archief) © Paul ten Hacken
Ben Sellam vertrok vanwege een polsblessure bij Tigers Roermond en hoopte daarna op een terugkeer bij Groene Ster, maar de voetbalbond KNVB dwarsboomde een winterse overgang tussen beide eredivisionisten. De voetbalavonturier uit Vlissingen opteerde daarna voor een club uit België en heeft die nu ook gevonden.
Futsal Team Borgerhout is actief op het tweede Belgische zaalvoetbalniveau. Afgelopen zomer verkaste Azzanagui, oud-ploeggenoot van Ben Sellam bij Groene Ster, ook al naar de club. Eerder deze winterstop verkaste Hicham Bouzambou (Groene Ster) ook al naar België.
Ben Sellam verliet Groene Ster in 2021 voor Feyenoord Futsal. Daarna kreeg hij de kans om prof te worden bij het Tsjechische Svarog FC Teplice. Na een half jaar verliep daar zijn contract en streek hij neer in Roermond. Zijn verblijf bij de Limburgse eredivisionist bleef wederom beperkt tot een half seizoen. Nu gaat hij zijn voetbalgeluk dus beproeven in België.