Zuid-Hollandse winnaars bij jubileumeditie Deltacross

De 50e editie van de Deltacross is gewonnen door Zuid-Hollanders. Zowel bij de mannen als de vrouwen kwam er een atleet uit de buurprovincie als eerste over de finish in de bossen van Westenschouwen. Nixon Fernandes uit Poortugaal won bij de mannen, Laurey van den Berge uit Sommelsdijk was de snelste bij de vrouwen.
Bekijk hier de hoogtepunten van de Deltacross
In de eerste ronde liep Fernandes nog achter het Zeeuwse duo Danny Huibregtse en Erwin Harmes. Nadat Harmes terugviel kon Huibregtse nog volgen, maar na drie rondes was het Fernandes die zich tot winnaar van de Deltacross mocht kronen. Hij vond het "een pittig parcours met veel zand en klimmetjes".
Achter winnaar Fernandes eindigde Danny Huibregtse uit Westkapelle op de tweede plaats. Martijn de Kok uit Heinkenszand werd derde. De Kok blijft leider in de stand om de Zeeuwse crosscompetitie.

Deltacross

Mannen 9,9 km
1. Nixon Fernandes Poortugaal 35.56'
2. Danny Huibregtse Westkapelle 36.21'
3. Martijn de Kok Heinkenszand 36.26'
Bij de vrouwen stond er geen maat op Laurey van den Berge. Zij had bijna 2 minuten voorsprong op de nummer twee Leonie Ton. Het was voor Van den Berge de zevende keer dat ze de Deltacross wist te winnen.
Eerder deed ze dat in 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2022. Ton moest op haar verjaardag, ze werd vandaag 48 jaar, genoegen nemen met de tweede plaats. Marieke Mullaert uit IJzendijke werd derde. Mullaert eindigde in alle vier de wedstrijden van de Zeeuwse crosscompetitie in de top drie. Emma van Mourik staat na vier wedstrijden aan de leiding in de Zeeuwse crosscompetitie.

Deltacross

Uitslag vrouwen 9,9 km
1. Laurey van den Berge Sommelsdijk 40.16'
2. Leonie Ton Wissenkerke 42.14'
3.Marieke Mullaert IJzendijke 45.11'
De Deltacross is de vierde wedstrijd die meetelt voor de Zeeuwse crosscompetitie. Volgende week zaterdag wordt de vijfde wedstrijd gelopen, de Kustcross in Vlissingen