Geen titelprolongatie De Bruijn: Jaspers nu wel te sterk in finale

Jean Paul de Bruijn is er niet in geslaagd zijn Nederlandse titel bij het driebanden te prolongeren. In Berlicum verloor de biljarter uit Hulst de finale van Dick Jaspers, die met 5-2 won en zo zijn 22e titel veroverde. Vorig jaar waren de rollen omgedraaid en won De Bruijn in de eindstrijd van Jaspers.
biljarten driebanden Jean Paul de Bruijn
Jean Paul de Bruijn plaatste zich net als vorig jaar voor de finale van het NK driebanden © ANP
Nadat De Bruijn de eerste set met 10-0 had gewonnen kwam Jaspers op stoom. Mede dankzij een serie van negen caramboles won de Brabander de tweede set met 10-0 waarna hij ook op overtuigende wijze de derde set pakte.

Comebacks

In de vierde set leek er lang geen eer te behalen voor De Bruijn. Jaspers liep uit naar een 9-1 voorsprong en een 3-1 achterstand leek nabij. Die achterstand kwam er ook, maar wel pas nadat de Zeeuws-Vlaming zelf nog bij een 9-9 stand een carambole voor setwinst had gemist. Ook in de vijfde set was er een comeback van De Bruijn. Opnieuw werd het 9-9 en dit keer benutte De Bruijn zijn setbal wel.
Het verschil in sets was daarmee terug naar één, maar dichterbij kwam De Bruijn niet. De zesde set ging naar Jaspers en bij een 7-9 stand in de zevende set besliste de meervoudig wereldkampioen bij zijn tweede matchpoint de wedstrijd.
Vorig jaar won De Bruijn het NK na een spannende finale. In de beslissende zevende set trok de Zeeuw toen de wedstrijd naar zich toe.