Nare valpartij overschaduwt dertiende plek voor Van Dijke in Australië

In de eerste etappe van de Tour Down Under is Tim van Dijke uit Colijnsplaat naar een dertiende plek gesprint. De wielrenner van Jumbo-Visma kwam in Tanunda net te kort om echt voor de etappezege mee te doen. De winst ging naar Phil Bauhaus uit Duitsland. De etappe kreeg echter een nare bijsmaak voor Van Dijke door het uitvallen van teamgenoot Robert Gesink.
Het complete peloton in het begin van de eerste etappe
Het complete peloton in het begin van de eerste etappe © Orange Pictures
Nadat Van Dijke gisteren bij de proloog in kansrijke positie voor een top-10 klassering onderuit ging, verliep de eerste echte etappe niet bepaald beter voor Jumbo-Visma. Met nog 25 wedstrijdkilometers voor de boeg ging een plukje renners van de Nederlandse ploeg onderuit. Gesink raakte het zwaarst gewond. Van Dijke was ook betrokken bij de valpartij maar kon wel zijn weg vervolgen en uiteindelijk nog meedoen in de sprint.
Milan Vader uit Middelburg eindigde in het peloton. In het algemeen klassement staat Vader op plek 47, met een achterstand van dertig seconden op klassementsleider Alberto Bettiol. Van Dijke vinden we terug op plek 105 met een achterstand van een kleine minuut.
Donderdag staat de tweede etappe op het programma van de Tour Down Under. Vader en Van Dijke fietsen dan van Brighton naar Victor Harbor. Een rit over 155 kilometer. De Australische etappekoers duurt nog tot en met zondag 22 januari.