Vader zet na valpartij geen kroon op succesvolle wielerweek in Australië

Milan Vader heeft geen kroon gezet op een sterke wielerweek bij de Tour Down Under in Australië. De uit Middelburg afkomstige renner kwam in de laatste etappe ten val en eindigt daardoor op de 25ste plaats in het algemeen klassement. Tim van Dijke uit Colijnsplaat, net als Vader koersend voor Team Jumbo-Visma, werd 66ste.
Milan Vader doet ook mee aan de Tour Down Under
Milan Vader tijdens de Tour Down Under (archief) © ANP
De voortekenen waren goed voor Vader in de slotetappe van de meerdaagse wielerkoers. Een paar kilometer voor de finish zat hij nog voorin het rennersveld, maar na een valpartij - waar de Middelburger gelukkig zonder kleerscheuren vanaf kwam - verloor hij veel tijd ten opzichte van de concurrentie. Een top-10 notering zat er daardoor niet meer in; Vader kwam in de slotetappe uiteindelijk als 43ste over de streep.
Desondanks kan de 26-jarige Vader terugkijken op een geslaagde week, Bij de derde etappe in Australië zette hij met een achtste plaats zijn beste resultaat op de weg tot nu toe neer. Provincie- en teamgenoot van Vader Tim van Dijke speelde de laatste dagen geen rol van betekenis meer in de koers. Hij eindigt 66ste in het klassement.
De Australiër Jay Vine zegevierde in eigen land en schreef de Tour Down Under op zijn naam.