Bereket Petersen snelste in negende editie Scheldesportcross

De Scheldesportcross is gewonnen door Bereket Petersen. De atleet uit Goes kwam als eerste over de finish in Westdorpe na een wedstrijd over tien kilometer. De snelste vrouw van de middag was Marieke Mullaert uit IJzendijke. De wedstrijd telt mee voor de Zeeuwse crosscompetitie.
Bereket Petersen snelste in negende editie Scheldesportcross
Petersen kwam als eerste aan in Westdorpe na 36 minuten en 33 seconden. Sander d'Hont uit Kuitaart finishte nog geen minuut later, in 37 minuten en 17 seconden. Sander Post uit Terneuzen maakte het podium compleet, met een tijd van 37 minuten en 33 seconden.

Mannen

10 km
1. Bereket Petersen Goes 36.33'
2. Sander d'Hont Kuitaart 37.17'
3. Sander Post Terneuzen 37.33'
Bij de vrouwen ging Mullaert er met de winst van door. De atlete uit IJzendijke wist hierdoor de Scheldesportcross voor de derde keer op haar naam te schrijven. Dit keer in een tijd van 44 minuten en 38 seconden.
Durby Meijboom uit Vlissingen pakte de tweede tijd in 46 minuten en 41 seconden. Emma van Mourik uit Ouwerkerk werd derde in een tijd van 47 minuten en 13 seconden.

Vrouwen

10 km
1. Marieke Mullaert IJzendijke 44.38'
2. Durby Meijboom Vlissingen 46.41'
3. Emma van Mourik Ouwerkerk 47.13'
Martijn de Kok uit Heinkenszand en Durby Meijboom uit Vlissingen leiden in het tussenklassement op de lange cross. Op 11 februari is de zevende en laatste wedstrijd van de Zeeuwse crosscompetitie: de Grevelingencross in Bruinisse.