Rode kaart en penalty kosten GOES overwinning op Nieuwenhoorn

GOES heeft in de Vierde Divisie gelijkgespeeld op bezoek bij Nieuwenhoorn. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer kwam in Hellevoetsluis op een 0-2 voorsprong en domineerde driekwart van de wedstrijd, maar gaf twee punten weg in een hectische slotfase.
Dennis de Nooijer GOES
Dennis de Nooijer ziet GOES voorsprong uit handen geven. (archief) © Orange Pictures
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor GOES na drie minuten spelen. Tim de Winter legde goed terug op Steven Smulder, maar zijn schot werd geblokt. Niet veel later dacht Smulder zijn ploeg naar de voorsprong te schieten, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later zetten Daniël Wissel en Erwin Franse een combinatie op, waarna de Winter kon afronden. Na een periode zonder noemenswaardige kansen, kreeg Nieuwenhoorn tien minuten voor rust hun eerste kans. Matthew Lentink hield zijn doel schoon met een mooie zweefduik. Zo gingen de ploegen met 0-1 de rust in.

GOES laat in de problemen

Na de thee zette GOES het goede spel door, wat resulteerde in de tweede goal van de wedstrijd. Smulder gaf de bal voor, waarna Timo Lijbers kon afronden en de score verdubbelde. Twintig minuten voor tijd deed de thuisploeg wat terug via Chris Debaghian. In de slotfase kreeg Nieuwenhoorn een penalty, die gegeven werd na contact met Renzo Roemeratoe. De verdediger kreeg geel en de scheidsrechter vroeg om zijn rugnummer. Roemeratoe antwoordde volgens GOES met "Dat kun je zelf ook zien". Dat was voor scheidsrechter Eddy van Yren genoeg voor een tweede gele kaart, waarna de speler van GOES kon gaan douchen.
In de slotfase kwam GOES met tien man nog even in de buurt van drie punten, maar Franse kon na een scrimmage voor het doel van Nieuwenhoorn net niet binnentikken. Trainer De Nooijer en zijn mannen moeten genoegen nemen met een punt.