Carsten Kok en Marieke Mullaert zijn de snelste atleten bij de Grevelingencross

De 28e editie van de Grevelingencross in Bruinisse is gewonnen door Carsten Kok. De 17-jarige atleet uit Puttershoek was ruim een minuut sneller dan Bas Bodewes uit Dordrecht. Hij bleef Yohannes Gebreslassie uit Oost-Souburg voor. Bij de dames ging de zege naar Marieke Mullaert uit IJzendijke.
Bekijk hier de hoogtepunten van de Grevelingencross in Bruinisse
De atleten moesten een afstand van acht kilometer afleggen. Kok bleek over de snelste benen te beschikken. Bodewes moest een minuut toegeven op de winnaar. Gebreslassie was de beste Zeeuw op een derde plaats en bleef onder meer Kustloop-winnaar Okbazgi Kidane en Erwin Harmes voor.

Mannen

8 km
1. Carsten Kok Puttershoek 25.51'
2. Bas Bodewes Dordrecht 26.52'
3. Yohannes Gebreslassie Oost-Souburg 26.56'
Marieke Mullaert uit IJzendijke wint de Grevelingencross
Marieke Mullaert uit IJzendijke wint de Grevelingencross © Arjan Schotanus/Fotorunner
Bij de dames liep Mullaert naar een eenvoudige zege. Aan de finish had ze ruim anderhalve minuut voorsprong op Leonie Ton. De atlete uit Wissenkerke bleef in de strijd om de tweede plaats Daniëlle Krijgsman uit Rhenen net voor.

Vrouwen

8 km
1. Marieke Mullaert IJzendijke 32.46'
2. Leonie Ton Wissenkerke 34.24'
3. Daniëlle Krijgsman Rhenen 34.30'
Mullaert stelde met haar zege in Bruinisse ook het eindklassement van de Zeeuwse crosscompetitie vast. Het was haar vierde overwinning in de crosscompetitie nadat ze eerder de Elderschanscross, Kustcross en de Scheldesportcross al gewonnen had.
Martijn de Kok uit Heinkenszand won bij de heren het eindklassement. De Kok won, in tegenstelling tot Mullaert, geen enkele cross. Desondanks was hij de meest stabiele atleet gedurende het seizoen. De Kok liep vandaag niet mee wegens een blessure.