Jan Paul van Hecke opgenomen in voorselectie Jong Oranje

Voetballer Jan Paul van Hecke maakt deel uit van de 26-koppige voorselectie van Jong Oranje. De verdediger uit Arnemuiden speelt eind deze maand oefenwedstrijden met het nationale jeugdteam, mits hij de schifting van bondscoach Erwin van de Looi overleeft.
Jan Paul van Hecke Jong Oranje
Jan Paul van Hecke in het shirt van Jong Oranje © ANP
De Walcherse voetballer speelt bij het Engelse Brighton & Hove Albion. In de Premier League komt Van Hecke niet veel in actie, maar afgelopen dinsdag speelde hij wederom mee in de FA Cup, toen Stoke City met Van Hecke de hele wedstrijd binnen de lijnen werd verslagen.
Vorig jaar schopte de 22-jarige verdediger uit Arnemuiden het al tot de definitieve selectie van Jong Oranje. In juni maakte hij toen zijn officiële debuut in het shirt van de nationale beloftenploeg.
Van Hecke hoort over twee weken of hij tot de definitieve selectie behoort. Jong Oranje is zeker van deelname aan het EK komende zomer en oefent tegen Noorwegen (zaterdag 25 maart) en Tsjechië, dat twee dagen later de tegenstander is.

EK onder 21

Komende zomer wordt in Roemenië en Georgië het EK onder 21 gehouden. Van Hecke maakt ondanks zijn leeftijd (22) wel kans op deelname. Spelers die tijdens de kwalificatiereeks 21 jaar of jonger waren zijn speelgerechtigd. Tot dusver speelde de voormalig speler van NAC Breda en Heerenveen twee jeugdinterlands.