Van Liere derde in Grand Prix Indoor Brabant; Zweistra aast nog op ticket voor finale wereldbeker

Dressuuramazone Dinja van Liere is op de eerste dag van Indoor Brabant in 's-Hertogenbosch op de derde plaats geëindigd in de Grand Prix, die meetelt voor de wereldbeker. De uit Kapelle afkomstige Van Liere haalde met haar toppaard Hermès een score van 75.369%. Ook Thamar Zweistra uit Schore en Hans Peter Minderhoud, afkomstig uit Westkapelle, eindigden in de top tien.
paardensport dressuur Dinja van Liere Hermes Indoor Brabant
Dinja van Liere is met Hermès al zeker van deelname aan de finale van de wereldbeker dressuur © ANP
Zweistra werd met Ich Weiss zevende met een score van 73.109%; Minderhoud eindigde op de negende plaats met Dream Boy met een score van 72.130%. De overwinning ging naar de Britse Charlotte Fry, die met Glamourdale een score van 79.826% neerzette.
Indoor Brabant is de laatste wedstrijd waar deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de finale van de wereldbeker, die in april in Omaha (Verenigde Staten) wordt gereden.
Van Liere is al zeker van deelname aan de finale. Ze staat op de vijfde plaats in het tussenklassement, mede door haar overwinning in de wereldbekerwedstrijden in Mechelen (in december) en Amsterdam (januari).
De beste negen van het klassement mogen meedoen in Omaha. Zweistra staat momenteel zevende en kan zich ook nog plaatsen voor de finale. Dat moet dan gebeuren in het tweede onderdeel: de kür op muziek. Die wordt zaterdag vanaf 14.00 uur gereden. Hans Peter Minderhoud staat op de 24e plaats. De kans dat Minderhoud nog naar Omaha mag, is heel klein.