Zilver Van Liere bij kür op muziek, Zweistra plaatst zich voor wereldbekerfinale

Dinja van Liere is bij de afsluitende kür op muziek van Indoor Brabant tweede geworden. De amazone uit Kapelle moest met haar paard Hermès in Den Bosch alleen de Engelse Charlotte Fry voor zich dulden. Van Liere was al zeker van de finale van de wereldbeker, Thamar Zweistra uit Schore plaatste zich ook voor de eindstrijd in het Amerikaanse Omaha.
paardensport Dinja van Liere Hermes Stockholm Zweden
Dinja van Liere werd tweede bij de afsluitende kür op muziek bij Indoor Brabant (archieffoto) © ANP
Zweistra werd met Hexagon's Ich Weiss zaterdag negende in Den Bosch en hield daarmee net genoeg voorsprong over om zich bij de eerste negen van het wereldbekerklassement te scharen. Zweistra werd met twee punten voorsprong op de nummer tien achtste. Van Liere klom door haar tweede plaats van de vijfde naar de derde plaats in het klassement.

Tweede medaille

Voor Van Liere was de zilveren plak bij de kür op muziek haar tweede wereldbekermedaille tijdens Indoor Brabant. Donderdag werd de Zeeuwse derde bij de Grand Prix. Tussendoor schreef Van Liere met Vita Di Lusso de Intermediaire 1 en de Prix' St. Georges op haar naam. Die wedstrijden tellen niet mee voor het wereldbekerklassement.
De finale van de wereldbeker is eind april in het Amerikaanse Omaha.