Dun bezet BC Vlissingen start goed, maar komt te kort tegen Lokomotief

BC Vlissingen komt maar niet weg uit de degradatiezone in de Eerste Divisie. De basketballers verloren de uitwedstrijd bij Lokomotief uit Rijswijk met 92-71. De Vlissingers begonnen sterk, maar moesten die inspanning bekopen met een flinke inzinking, waarna de thuisploeg eenvoudig naar de zege kon uitlopen.
basketbal BC Vlissingen Thijs Beumer
Thijs Beumer scoort in de thuiswedstrijd tegen Lokomotief © Theo Theune
Een goede start zorgde voor een 9-24 voorsprong voor de Vlissingers, die met slechts zes spelers naar Rijswijk waren afgereisd. Het gebrek aan wisselmogelijkheden brak de ploeg van Rakhes Angnoe op; al snel kwam Lokomotief langszij en stoomde het zelfs langs Vlissingen. Bij rust was de stand 45-43 in het voordeel van de thuisploeg, concurrent in de degradatiestrijd.
Na rust probeerde Vlissingen het nog wel en kwamen ze zelfs nog kort op een nieuwe voorsprong, maar het verzet bleek van korte duur. In de tweede helft liep Lokomotief snel uit en bleef de teller uiteindelijk steken op 92-71. Thijs Beumer scoorde het meest voor Vlissingen, hij was goed voor 21 punten. Eerder deze week werd al bekend dat Beumer de ploeg na dit seizoen zal verlaten. Ook vijf andere spelers vertrekken, waardoor de toekomst van het eerste herenteam zeer onzeker is.
Mocht Vlissingen toch doorgaan in de standaardcompetitie, dan lijkt het er steeds meer op dat dat een divisie lager zal zijn. De ploeg staat elfde en ziet de achterstand op de veilige achtste plek nu oplopen tot zes punten.