De Bruijn strandt met Nederland in halve finale WK driebanden

Jean Paul de Bruijn uit Hulst is er met ploeggenoot Dick Jaspers niet in het geslaagd de finale van het WK driebanden te halen. In de halve finale was Turkije met 2-0 te sterk voor de Nederlandse equipe.
biljarten Jean-Paul de Bruijn driebanden
Jean-Paul de Bruijn (hier op archieffoto) strandde in de halve finale © ANP
Zaterdagavond bereikte Nederland de finale door een nipte zege op Zuid-Korea. Jaspers verloor op zijn tafel in 23 beurten met 40-38 van Haeng-Jik Kim, maar De Bruijn won wel. Door zijn score van 40-36 tegen Jung-Han Heo was het saldo van de Nederlanders beter en kon de Zeeuw zijn toernooi vervolgen in de halve finale.
Dat bleek het eindstation. Jaspers startte op zijn tafel erg goed, maar zag zijn tegenstander Semih Sayginer langszij komen. Door de 40-30 eindstand (23 beurten) was het al snel duidelijk dat De Bruijn, die op zijn tafel met 32-30 voorstond, geen fout meer mocht maken. Dat gebeurde een punt later toch, waarna tegenstander Tayfun Tasdemir gelijk toesloeg. Met maarliefst zes punten in zijn volgende beurt was de strijd gestreden. De Bruijn kwam nog wel op 39-36, maar zag Tasdemir toch als eerste de beslissende 40 aantikken, waardoor de eindstand op 2-0 werd bepaald.
Er is geen wedstrijd om de derde en vierde plaats, waardoor het toernooi er voor De Bruijn op zit.