Pattinama-Kerkhove knokt zich in Tsjechië naar eerste finale van het jaar

Lesley Pattinama-Kerkhove uit Zierikzee is erin geslaagd de finale van het ITF-toernooi in Rícany te bereiken. In de halve finale in Tsjechië rekende de Zeeuwse met 2-1 (3-6, 6-3, 6-4) af met Jessika Ponchet uit Frankrijk, maar makkelijk ging dat niet.
Pattinama-Kerkhove kan zich opmaken voor de finale in Tsjechië
Pattinama-Kerkhove kan zich opmaken voor de finale in Tsjechië © Orange Pictures
De eerste set ging moeizaam voor de Zierikzeese. Al in de eerste game werd ze gebroken, en hoewel ze dat direct herstelde was Ponchet in het begin van de wedstrijd de betere. Na een nieuwe break bij een 3-4 stand maakte de Franse het op eigen service af.

Veerkracht

Pattinama-Kerkhove toonde echter veerkracht. In set twee liep ze snel uit naar een 5-2 voorsprong. Ponchet won bij die stand haar eigen servicegame nog, maar Pattinama-Kerkhove maakte daarna geen fout en bracht de stand op 1-1, waarna de beslissende derde set volgde.
In die derde en laatste set ging het lang gelijk op tussen de twee halvefinalisten. Beide speelsters wonnen hun eigen services en gaven elkaar geen meter ruimte, waardoor de wedstrijd afstevende op een tiebreak. Bij een stand van 4-4 was het dan toch zover. Pattinama-Kerkhove brak Ponchet en mocht gaan serveren voor de wedstrijd. In die laatste game kon Ponchet geen punt meer afsnoepen.
Zo mag de Zeeuwse zich opmaken voor haar eerste finale van het jaar, die zondag op het programma staat. Daarin komt ze uit tegen Antonia Ruzic uit Kroatië. Zij staat op plek 292 van de wereldranglijst, terwijl Pattinama-Kerkhove de nummer 229 is.