Tim Bierkens in de sprint het snelste en wint de Ronde van Oud-Vossemeer

De 74e Ronde van Oud-Vossemeer is gewonnen door Tim Bierkens uit Stampersgat. De renner van Allinq Continental Cycling Team was een van de acht koplopers die het peloton voorbleef. Bij de dames bestond het volledige podium uit rensters van wielervereniging Schijndel.
Bekijk hier het verslag van de Ronde van Oud-Vossemeer
Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van acht renners bestaande uit Tijmen Eising, Klaas Meekma, Mario Silva, Martin Pluto, Wessel Mouris, Bram Dissel, Bas van Belle en Tim Bierkens. De Zeeuwen Rico van Damme, Lars Oreel en Casper Vos hadden de slag gemist. De acht leiders kregen een maximale voorsprong van 45 seconden.

In de voorlaatste ronde demarreerde Eising vanuit de kopgroep. De zeven medevluchters haalden hem echter bij. Daarachter probeerden vijf achtervolgers, waaronder oud-prof Coen Vermeltfoort, bij de kop te komen. De voorste groep werkte goed samen en behield hun voorsprong waarna we een sprint kregen. Daarin was Bierkens de snelste voor Klaas Meekma uit Groenekan en Bram Dissel uit Vleuten.
Lars Oreel uit Goes werd de beste Zeeuw op een veertiende plaats. De winnaar van vorig jaar Rico van Damme uit Yerseke eindigde nog net in de top twintig.
Winnares Maartje Redder staat met haar ploeggenotes op het podium in de Ronde van Oud-Vossemeer
Winnares Maartje Redder staat met haar ploeggenotes op het podium in de Ronde van Oud-Vossemeer © Omroep Zeeland
Bij de vrouwen duurde het een tijdje voordat de koers opengebroken werd. Verschillende rensters probeerden een gaatje te slaan, maar niemand maakte daarbij het verschil. Op vier kilometer van de meet demarreerde Maartje Redder uit Heerhugowaard voor de tweede keer en nu wel met succes.
De renster van wielervereniging Schijndel bouwde een aardige voorsprong op en gaf deze niet meer uit handen. Anne Krijnenburg klopte Lisa van Belle in de sprint om de tweede plaats. Het volledige podium bestond uit rensters van wielervereniging Schijndel. Redder was zeer content met haar zege: "Het was de eerste keer dat ik solo over de finish kwam, dat is toch heel speciaal."