John Karelse terug bij NAC Breda; oud-doelman is nieuwe teammanager

De uit Wemeldinge afkomstige John Karelse (52) is de nieuwe teammanager van NAC Breda, de voetbalclub waar hij 441 duels onder de lat stond in zijn actieve carrière. Karelse begint volgende week aan zijn nieuwe baan en heeft een contract tot medio 2026 getekend.
voetbal
John Karelse als trainer van VC Vlissingen in 2019 © Orange Pictures
"Ik ben erg blij en trots om terug te keren bij de club die me aan het hart ligt,'' zo laat Karelse via de website van NAC Breda weten. "Vanuit mijn taak ga ik proberen bij te dragen aan een succesvolle ontwikkeling van de club. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik juist nu graag een steen bijdraag.''

Icoon

Karelse wordt gezien als een icoon van de club. Hij is recordhouder wat betreft het aantal gespeelde duels voor de club. Hij debuteerde in 1987 op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal en verliet de club pas na dertien seizoenen in 1999 voor een transfer naar Newcastle United.
Na zijn actieve carrière was hij al actief als assistent-trainer bij de club en later als interim-trainer. In het seizoen 2011/12 werd hij aangesteld als hoofdtrainer, maar in oktober van 2012 werd Karelse ontslagen.
In het amateurvoetbal was hij actief als trainer bij JVOZ in Vlissingen, GOES, VC Vlissingen, Philippine, Achilles Veen en DOSKO in Bergen op Zoom.
Op de website van NAC Breda is te lezen wat de taken van Karelse zijn als teammanager. "Tot zijn taken behoren onder andere het faciliteren en ondersteunen van spelers en staf op het trainingscomplex in Zundert. Daarnaast wordt Karelse verantwoordelijk voor het organiseren van trainingskampen en het onderhouden van contacten met de KNVB waar het voetbal organisatorische zaken betreft. Op wedstrijddagen neemt de oud-doelman de volledige logistiek van het team op zich."