Nancy van de Ven crasht in eerste bocht van eerste manche Grand Prix Sardinië

De uit Vlissingen afkomstige Nancy van de Ven is het nieuwe seizoen van het wereldkampioenschap motorcross dramatisch begonnen. Tijdens de eerste manche van de Grand Prix van Sardinië kwam de regerend wereldkampioene niet verder dan de eerste bocht, waarin ze onderuit ging. Van de Ven kon haar weg niet lang meer vervolgen en viel uit.
Nancy van de Ven motorcross.
Nancy van de Ven crasht in de eerste bocht. © Phawkmania
Iets later dan de geplande starttijd begonnen de vrouwen aan het WK 2023. Van de Ven was weg vanaf de zesde positie. Toen de rijders bij de eerste bocht aankwamen, ging het mis. Van de Ven gleed onderuit, zonder iemand anders te raken. Ze probeerde nog verder te gaan, maar moest de strijd vier bochten verder toch staken door te veel schade aan haar motor.

Teleurstellende start

Na een geweldig einde van het vorige seizoen, begint Van de Ven nu vervelend aan haar poging om de wereldtitel te prolongeren. De winst van de eerste manche ging naar de Nederlandse Lotte van Drunen, die haar eerste zege ooit pakte in de WMX. De Sliedrechtse lag vanaf het begin van de wedstrijd aan kop en gaf die positie niet meer uit handen.
Zondag om 9.40 krijgt Van de Ven een herkansing tijdens de tweede manche van de Grand Prix van Sardinië. "Hopelijk gaat het beter dan vandaag", zei Van de Ven teleurgesteld achteraf.