Zwitserse overwinning in Omloop van Borsele

De 38e editie van de Omloop van Borsele is bij de elite-vrouwen gewonnen door Linda Zanetti. De Zwitserse kwam na 139 kilometer solo over de finish in 's-Heerenhoek, nadat ze lange tijd gezelschap had van Femke Beuling uit Emmeloord, die in de laatste kilometers moest lossen.
Bekijk hier de samenvatting van de Omloop van Borsele
Nadat burgemeester Gerben Dijksterhuis het startschot had laten klinken, vertrokken de eliterensters voor een rit van 139 kilometer in en rondom 's-Heerenhoek. Lang was er sprake van een compleet peloton, maar in de laatste rondes waren er enkele ontsnappingen, waaronder van Zanetti en Beuling. Met nog twee ronden te gaan hadden ze een halve minuut voorsprong.

Met nog zo'n twaalf kilometer te gaan moest Beuling lossen bij Zanetti. De Zwitserse had een voorsprong van maximaal twaalf seconden, maar dat was genoeg voor de overwinning van de renster van het UAE-opleidingsteam. Beuling werd nog opgeslokt door het peloton. Het was voor Zanetti haar tweede overwinning van dit jaar in een UCI-koers Eerder won ze Trofeo Ponente in Rosa.
De Française Audrey Cordon-Ragot kwam als tweede over de finish, Nora Tveit uit Noorwegen werd derde.
De 19-jarige Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk was met een twintigste plaats de beste Zeeuwse. Maureen Arens uit Kruiningen werd 26ste, de Thoolse Britt de Grave kwam als veertigste over de streep.