Ambitieus Kloetinge sterkste in de finale districtsbeker

Het vrouwenteam van Kloetinge heeft vanmiddag de finale van de districtsbeker gewonnen. Kloetinge was in Dinteloord met 2-0 te sterk voor Zigo uit Tilburg.
voetbal Kloetinge vrouwen beker
Het vrouwenteam van Kloetinge wint de districtsbeker © Ron Quinten
Halverwege stond Kloetinge al op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Bibi Slabber. In de slotfase van de tweede helft scoorde Amy van Velzen uit een vrije trap van circa dertig meter het tweede doelpunt voor Kloetinge.
"De jonkies hebben het heel goed gedaan", aldus trainer Mario Kalisvaart. "Zigo heeft veel ervaren meiden in de ploeg met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar. Bij ons ligt dat met achttien jaar veel lager, maar de meiden hebben hard gewerkt en de taken heel goed uitgevoerd. Zigo heeft bijna geen uitgespeelde kans gehad."
Kloetinge bereikte de finale door een spectaculaire 5-7 overwinning in de halve finale op Hontenisse. Kloetinge is de koploper in de 3e klasse F zaterdag, terwijl Zigo kampioen is in de 3e klasse A zondag.
Kloetinge kan zaterdag ook nog kampioen worden in de competitie. Tegenstander is dan DKS'17. "We zijn heel erg ambitieus", vertelt Kalisvaart. "Ik denk dat we nu al mee kunnen in de 1e klasse. En we hopen op termijn naar de Topklasse te gaan. Dat is onze doelstelling."