Beroep Oemoemenoe tevergeefs; club voor tweede maal op rij gedegradeerd

Rugbyclub Oemoemenoe uit Middelburg is definitief gedegradeerd uit de 1e klasse. De club had nog beroep aangetekend tegen de degradatie, maar werd in het ongelijk gesteld door de bond. "We leggen ons erbij neer."
Oemoemenoe-Haagsche RC
Sportpark De Sprong, thuishaven van Oemoemenoe © Omroep Zeeland
De formatie van coach Phil Leck eindigde afgelopen weekend ondanks de zege op een vijfde plaats in de 1e klasse, waarmee degradatie een feit is. Want de nummers vijf tot en met acht degraderen volgens het bondsreglement. Oemoemenoe tekende bezwaar aan omdat er in de ogen van de club uit Middelburg nog een ploeg ontbreekt in de competitiepiramide nadat Ascrum zich terugtrok uit de Ereklasse.
"De bond heeft nu besloten om het wegvallen van Ascrum niet op te vullen in de Ereklasse. Dat betekent dat er elf in plaats van twaalf teams in die competitie spelen straks", zegt bestuurslid Herbert van der Waal. Het is voor Oemoemenoe de tweede degradatie op rij. Vorig seizoen degradeerde de club uit de Ereklasse, het hoogste niveau in Nederland.
"We zijn het er niet helemaal mee eens natuurlijk, maar we leggen ons erbij neer", aldus Van der Waal. Overigens bestaat er nog een kans dat Oemoemenoe volgend seizoen alsnog in de 1e klasse speelt als de bond de structuur van de competitie opnieuw wijzigt. "Die kans is best groot" , denkt Van der Waal. Daarover wordt door de clubs eind juni/begin juli gestemd.