Witte trui voor Van Anrooij, Van Dijke achtste in Duinkerke

Wielrenster Shirin van Anrooij uit Kapelle staat na de eerste etappe van de Ronde van Burgos op de zesde plaats in het algemeen klassement. Daarnaast mag de renster van Trek-Segafredo vrijdag in de tweede rit van start in de witte trui als een na beste jongere in Spanje.
wielrennen Shirin van Anrooij
Shirin van Anrooij © ANP
Van Anrooij eindigde in de rit naar Medina de Pomar over 115 kilometer op de 53e plaats. Onderweg pakte Van Anrooij nog één bonificatieseconde mee bij een tussensprint waardoor ze in het algemeen klassement naar de zesde plek steeg.
De rit werd na een massasprint gewonnen door Lorena Wiebes van Team SD Worx, die leider in algemeen - en jongerenklassement is. Van Anrooij staat tweede in het jongerenklassement en draagt die vrijdag in de tweede rit naar Lerma over 119 kilometer.

Mick van Dijke

Mick van Dijke uit Colijnsplaat eindigde in de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke in Frankrijk in de top tien. Van Dijke werd achtste in de tijdrit over 16 kilometer in Saint-Quentin. Van Dijke maakt zijn rentree in Frankrijk nadat hij uit de roulatie was met een knieblessure.
In het algemeen klassement staat de renner van Jumbo-Visma op de 31e plaats op 1.11' van klassementsleider Benjamin Thomas van Cofidis. Thomas was de sterkste in de tijdrit. Vandaag staat de rit naar Achicourt (174 kilometer) op het programma.

Timo de Jong

In de tweede etappe van de Flèche du Sud in Luxemburg is Timo de Jong uit Goes derde geworden. De renner van VolkerWessels werd in de massasprint in Rumelange alleen geklopt door Giacomo Ballabio (winnaar) en Martins Pluto (tweede).
In het algemeen klassement staat De Jong op de zevende plaats op 0.06' van klassementsleider Pim Ronhaar van Baloise-Trek-Lions. Woensdag werd De Jong al zevende in de proloog in Esch-sur-Alzette.