GOES wint in doelpuntrijke wedstrijd van Jodan Boys

GOES heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gemakkelijk gewonnen van De Jodan Boys. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer was met 4-2 te sterk. Door puntenverlies van Smitshoek en Capelle blijft GOES een heel klein kansje houden op de nacompetitie.
Voetbal GOES Daniel Wissel en Tim de Winter
Daniel Wissel viert zijn doelpunt met Tim de Winter. © Rene van der Vliet
In de eerste helft vloog het spel op en neer. Erwin Franse, die terugkeerde na een schorsing, schoot al in de vierde minuut raak. Daniël Wissel verdubbelde de score voor GOES na een sterk begin. Jodan Boys werd een paar keer gevaarlijk, waardoor doelman Matthew Lentink aan de bak moest. De keeper stopte een poging nadat hij één op één kwam te staan. Via Bradley El Idrissi beloonde de uitploeg zich en kwam het terug in de wedstrijd. Ondanks kansen voor Roemeratoe en Wissel was de ruststand 2-1.

Weer vroege goal

Net zoals bij het begin van de wedstrijd sloeg Franse al snel toe. De aanvaller maakte zijn tweede van de middag. Jodan Boys reageerde met twee pogingen die beide voorlangs vlogen. Claude de Smit profiteerde van de ruimte die GOES kreeg en schoof keurig binnen. De thuisploeg ging gewoon door met aanvallen en De Smit schoot de 4-1 binnen. Langzaam maar zeker sloop er wat gemakzucht in het elftal. De net ingevallen Eys Murre ging vlak voor het eigen doel in de fout, waardoor Milan Harteloh nog een doelpunt mee kon pikken. Lentink voorkwam in de slotfase nog een tegengoal door de bal over de lat te duwen na een vrije trap. GOES kon daarna gemakkelijk de wedstrijd uit spelen.
Door de driepunter, het gelijkspel van Smitshoek en de nederlaag van Capelle heeft GOES nog een minimale kans op nacompetitie. Smitshoek speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Zwaluwen, waardoor het gat nu drie punten is. Datzelfde geldt voor Capelle dat nu nog tweede staat. GOES heeft dus nog een kans om een periodetitel over te nemen. Volgende week staat de laatste speelronde op het programma.

Scoreverloop

1-0 Erwin Franse (4)
2-0 Daniël Wissel (14)
2-1 Bradley El Idrissi (21)
3-1 Erwin Franse (46)
4-1 Claude de Smit (53)
4-2 Milan Harteloh (81)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe (Dangelo Martien/60), Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Reza Maipauw (Steven Smulder/60), Timo Lijbers (Jesse Kalwij/60), Mitchell de Nooijer (Kyle Doesburg/81), Tim de Winter, Daniel Wissel, Claude de Smit (Eys Murre/81), Erwin Franse