Uitslagen amateurvoetbal zondag 21 mei

Breskens is vanmiddag kampioen geworden in de vierde klasse A. In eigen huis werd naaste concurrent Sluis verslagen met 1-0. Minder goed nieuws was er voor Philippine, dat door een 2-1 nederlaag bij Terneuzen is gedegradeerd. Alle uitslagen van het Zeeuwse zondagvoetbal kun je hieronder nalezen.
Terneuzen Philippine
Beeld uit de wedstrijd Terneuzen - Philippine © Harry Brouns

3e klasse A

Philippine is gedegradeerd. Bij rust zag het er nog goed uit voor Philippine, dat dankzij Conor Laerenbergh een 0-1 voorsprong had, maar kampioen Terneuzen trok de overwinning in de tweede helft naar zich toe. Bart van Hanegem bepaalde met twee doelpunten de eindstand op 2-1.
Hontenisse pakte een punt in Breda tegen Groen Wit, en dat bleek genoeg om het verblijf in de derde klasse met een jaar te verlengen. Stijn de Kock scoorde het enige doelpunt voor Hontenisse in de wedstrijd die in 1-1 eindigde.
Clinge was al gedegradeerd en voor de wedstrijd liet het degradatiespook zich zien. Een mooi afscheid zat er voor de degradant ook niet in, want er werd met 1-2 verloren van HVV'24. Bij de Hulstenaren zat Marco van Vlierberghe als interimtrainer op de bank na het ontslag van Mario Vermeirssen.

4e klasse A

Breskens is kampioen van de vierde klasse A. Onder toeziend oog van circa 800 toeschouwers wonnen de Bressiaanders dankzij een toegekende penalty in een tumultueuze slotfase met 1-0 van rivaal Sluis. Tim van Hasselt was de matchwinner. Sluis, dat in de eerste helft een doelpunt zag worden afgekeurd, eindigde de wedstrijd met negen man, nadat Veron Schram en doelman Alberto Casado Gudie een rode kaart kregen.
Bekijk hier de winnende goal bij Breskens-Sluis: 1-0
RIA Westdorpe won bij laagvlieger Graauw met 1-4. Tolunay Sahin en Samen Muselaj namen samen de gehele productie voor RIA voor hun rekening door beiden twee keer te scoren.

2e klasse F vrouwen

Hontenisse was weer op schot. Hekkensluiter Helvoirt werd met 2-7 verpulverd. Maike Wauters en Lisan van den Broek waren twee keer trefzekker voor de Zeeuws-Vlaamse damesploeg, Debby van Regenmortel en Laurien Blanckaert scoorden één keer. Lisa van Hoije benutte een strafschop.