Beachvolleyballer Boehlé begint eredivisieseizoen met zege

Dirk Boehlé uit Hulst heeft bij de start van de eredivisie beachvolleybal gelijk toegeslagen. Samen met partner Mees Sengers schreef de Zeeuws-Vlaming in Apeldoorn het eerste toernooi van de serie op zijn naam.
Beachvolleybal Dirk Boehle
Beachvolleyballer Dirk Boehlé (hier op archieffoto) in actie © Pim Waslander/Sportworx
Het duo moest in het hele toernooi slechts twee sets afstaan. Een ervan was in de poulefase, waar beide wedstrijden werden gewonnen. In de kwartfinale werd op vrijdagavond in twee sets (21-13, 21-12) afgerekend met het koppel Haanappel/Hofman.
Op zaterdagmiddag werd in de halve finale het team Nijland/Verberne geklopt. Dat duo kwam nog wel op voorsprong door een 18-21 setwinst, maar Boehlé en Sengers stelden orde op zaken en wonnen de tweede set met 21-9. In de beslissende set werd met 15-7 gewonnen.

Finale

In de finale, later die middag, domineerde het half-Zeeuwse koppel. De eerste set tegen Groenewold/Van der Loo werd met 21-12 gewonnen. De tweede set was iets spannender, maar ook daar waren Boehlé en Sengers afgetekend de sterkste. Die set eindigde in 21-16, waarmee de toernooiwinst een feit was.
Het eredivisieseizoen bestaat uit negen toernooien. Het volgende toernooi wordt van 27 tot 29 mei in Heerlen gespeeld.