Bisiaux slaat dubbele slag in slotrit Junioren Driedaagse Axel

De Internationale Junioren Driedaagse in Axel is gewonnen door de Fransman Léo Bisiaux. De renner van de jeugdploeg van AG2R won op de slotdag na een ontsnapping de rit naar Zottegem en pakte daarmee ook de eindzege in het klassement.
Bisiaux Junioren Driedaagse
Léo Bisiaux wint de gele trui in Axel © Edwin van Immerseel
De wielerwedstrijd begon vrijdagavond in Axel. De eerste rit eindigde in een sprint, waar de Belg Thomas Vuerinckx van Acrog-Tormans zich het sterkste toonde.

Zaterdag

Bij de tijdrit van zaterdag in Westdorpe ging de zege naar de Amerikaan Andrew August. Hij reed gemiddeld 49,5 km/u in de tijdrit van 11,9 kilometer. Bisiaux werd zevende, op precies een halve minuut van August, die ook de leiderstrui overnam.
Later die dag werd de derde etappe verreden. De biljartvlakke rit in en rond Sluiskil eindigde in een massasprint, die opnieuw een prooi werd voor Vuerinckx.

Slotrit

In de beslissende vierde etappe, in de Vlaamse Ardennen, draaide Bisiaux de wedstrijd op zijn kop. De Fransman ging samen met Guus van den Einden en de Duitser Bruno Kessler op avontuur op zo'n 30 kilometer van de streep. De drie werkten uitstekend samen en breidden de voorsprong snel uit, waardoor duidelijk werd dat de winnaar vooraan moest zitten.
Bij de laatste passage over de bekende kasseien van de Paddestraat, bleef het drietal bij elkaar. In de sprint was Bisiaux de sterkste, Kessler werd tweede. Daarmee volgt de Fransman de Deen Henrik Pedersen op, die vorig jaar de sterkste was in de Driedaagse. Eerder dit jaar klopte Bisiaux al Senna Remijn uit Wolphaartsdijk op het wereldkampioenschap veldrijden.

Zeeuwen

De Zeeuwen speelden in de Driedaagse geen rol van betekenis. Mees de Vos uit Heinkenszand eindigde als 80e en was daarmee de beste Zeeuw. Luca van der Veken uit Sint Jansteen werd 83e. Arno en Tim Piessens uit Hulst en Diego Sandee uit Geersdijk reden de wedstrijd niet uit.