Indrukwekkende Van Anrooij eindigt als tweede in Ronde van Burgos, Van Dijke dertigste in Duinkerke

Shirin van Anrooij uit Kapelle heeft zich laten zien bij de slotrit van de Ronde van Burgos. De renster van Trek-Segafredo werd vierde in de koninginnenrit met aankomst op Lagunas de Neila, waardoor ze op de tweede plaats in het algemeen klassement eindigt. Winnares Demi Vollering was iets meer dan twee minuten sneller. Van Anrooij wint door haar tweede plaats de jongerentrui.
Shirin van Anrooij
Van Anrooij eindigt als tweede in Burgos © Orange Pictures
Eerder deze week liet de Kapelse zich al zien in de Spaanse rittenkoers met een zesde plek in de tweede etappe. In de laatste rit, met een zeer steile aankomst, speelde ze wederom een hoofdrol. Van Anrooij kon als enige mee met de aanval van Vollering, die al het hele seizoen in topvorm verkeert. De renster uit Pijnacker won onder andere de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
In het slot van de wedstrijd reed Vollering onbedreigd naar de zege, terwijl Van Anrooij het moeilijk kreeg. Ze werd nog voorbijgereden door de Italiaanse rensters Erica Magnaldi en Silvia Persico, maar stelde wel de tweede plaats in het algemeen klassement veilig.

Mick van Dijke

Mick van Dijke uit Colijnsplaat heeft de Vierdaagse van Duinkerke afgesloten met een 23e plaats. Van Dijke eindigde eerder deze week achtste in de tijdrit, en heeft de rest van de etappes vooral moeten werken voor sprintkanon Olav Kooij die in Frankrijk twee etappes won. Daarmee rondt Van Dijke zijn comeback in het wielerpeloton af. In het algemeen klassement eindigt Van Dijke op de dertigste plek.