Zo ziet de nacompetitie in het zaterdagvoetbal eruit

Nu de reguliere competitie afgelopen is, behalve in de 3e klasse B, kan de balans opgemaakt worden. De kampioenen zijn uitgespeeld, maar de periodekampioen gaan aan het toetje beginnen: de nacompetitie. Hieronder ons overzicht van de nacompetitie in het zaterdagvoetbal, die dinsdag al begint.
Luctor-Heinkenszand-Arendskerke
Luctor Heinkenszand (groene shirts) is een van de Zeeuwse ploegen in de nacompetitie. © Peter Wijts

1e klasse/2e klasse

SVOD'22 uit Oostkapelle begint over een week aan de nacompetitie in het district West 2 met een thuiswedstrijd tegen Foreholte uit Voorhout, dat de derde periodetitel in de 2e klasse D won. De winnaar van het duel plaatst zich voor de volgende ronde.

Nacompetitie West 2

1e ronde
zat 3 juni HVV - Alphia -
Spartaan'20 - SVC'08 -
Den Hoorn - VVGZ -
SVOD'22 - Foreholte -
Nieuwerkerk - Berkel -
Arnemuiden, dat zich vorige week verzekerde van de nacompetitie, begint met een uitwedstrijd tegen GJS uit Gorinchem. Die ploeg pakte een periode in de 2e klasse H.

Nacompetitie Zuid 1

1e ronde
zat 3 juni Zuidland - Tricht -
GJS - Arnemuiden -
Oranje Wit - Hellevoetsluis -
Nivo Sparta - GRC'14 -

2e klasse/3e klasse

Luctor Heinkenszand begint dinsdag aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen DVV'09 uit Dirksland. De tegenstander van Zeelandia Middelburg is nog niet bekend omdat de competitie in de 3e klasse B dinsdag pas beslist wordt. Op dit moment is het niet duidelijk wanneer Zeelandia Middelburg dan in actie komt in de nacompetitie.
In de tweede ronde van deze nacompetitie stromen de volgende Zeeuwse ploegen in; Walcheren, RCS, De Meeuwen (uit de 2e klasse G) en FC Dauwendaele (uit de 3e klasse A).
FC Dauwendaele en De Meeuwen spelen in die tweede ronde tegen elkaar op zaterdag 3 juni. Walcheren speelt dan thuis tegen de winnaar van SSS tegen BLC. En RCS ontvangt de winnaar van DESK tegen Lekkerkerk.

Nacompetitie

1e ronde
dins 30 mei Luctor Heinkenszand - DVV'09 -
- MPK 3B - - Zeelandia Middelburg -
SSS - BLC -
Meerkerk - Internos -
DESK - Lekkerkerk -

3e klasse/4e klasse

In de eerste ronde komen direct zeven Zeeuwse ploegen in actie: Spui, NOAD'67, Duiveland, Rillandia, GPC Vlissingen, Kruiningen en De Noormannen. Het duel tussen Spui en NOAD'67 wordt donderdag gespeeld.
In de tweede ronde stromen Nieuwland, Zaamslag en Tholense Boys in.
Dinsdag wordt duidelijk of Kapelle uit de 3e klasse B ook de nacompetitie ingaat. Als dat zo is, zal dat in de tweede ronde zijn.

Nacompetitie

1e ronde
don 1 juni Spui - NOAD'67 -
zat 3 juni Duiveland - Rillandia -
Alliance - SSW -
RWB - Steenbergen -
Peursum - NOAD'32 -
TSVV Merlijn - Herovina -
GPC Vlissingen - Kruiningen -
Everstein - Haaften -
De Noormannen - Seolto -